Hozzávalók
- 2 db piros kaliforniai paprika
- 2 db sárga kaliforniai paprika
- 2 db zöld kaliforniai paprika
- friss kakukkfű
A mártáshoz
- 250 ml tej
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom
- 50 g vaj
- 4 - 6 db szardella
- só, bors
Hozzávalók
- 2 db piros kaliforniai paprika
- 2 db sárga kaliforniai paprika
- 2 db zöld kaliforniai paprika
- friss kakukkfű
A mártáshoz
- 250 ml tej
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom
- 50 g vaj
- 4 - 6 db szardella
- só, bors
A paprikákat tepsire tesszük, és 220 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg meg nem ég a héjuk, majd kiszedjük, tálba rakjuk, fóliával letakarjuk, és hagyjuk kihűlni. Ezután lehúzzuk a héját, kiszedjük a magházát, és nagyobb darabokra tépkedjük.
A mártáshoz a tejet egy gyorsforralóba tesszük, belerakjuk a megroppantott fokhagymákat, és 15 percig alacsony lángon főzzük. Ezután egy botmixerrel vagy turmixban lepürésítjük.
A paradicsom héját eltávolítjuk (én most csak simán levágtam egy kis késsel), és a húsát apró kockákra vágjuk. Egy serpenyőben a vajon kicsit megfuttatjuk az apróra vágott szardellát, majd mehet rá a paradicsom, és pár percig lassú tűzön összepirítjuk. Ezután belerakjuk a fokhagymás keverékbe, sózzuk, borsozzuk, és az egészet alaposan leturmixoljuk.
A sült paprikát tányérra tesszük, meglocsoljuk a mártással, megszórjuk egy kevés kakukkfűvel, és kész is.
Ha tetszett az olasz sültpaprika-saláta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!