A szőlős-sajtos saláta elkészítéséhez a szőlőszemeket félbevágjuk, és egy tálba rakjuk a madársalátával, a kis kockákra vágott sajttal és a felszeletelt lila hagymával együtt. A brokkolit kicsi rózsákra szedjük, és ha nem szeretjük teljesen nyersen, akkor forró vízbe dobjuk 5-6 másodpercre, majd kihalásszuk őket a vízből, és hideg vizes tálba rakjuk. Amikor lehűltek, ez is mehet a salihoz.
Az öntethez a bazsalikomleveleket, az olívaolajat, a majonézt, a lime reszelt héját és a felének a levét, a parmezánt és a tökmagot egy késes aprítóba rakjuk, sózzuk, borsozzuk, és alaposan lezúzzuk. Ha nem elég krémes, még olívaolajjal és kevés majonézzel hígíthatjuk. Ráöntjük a salátaalapra, összeforgatjuk, hogy mindent szépen bevonjon a krémes salátaöntet, és már ehetjük is!

- Elkészítési idő: 20 perc
Egy finom saláta akár teljesértékű étkezés is lehet, de köretként is megállják a helyüket egy sült hús vagy grillsajt mellett. Ezeket a szuper salátákat se hagyjátok ki a menüből:
Paradicsomos-mozzarellás csicseriborsó-saláta