Hirdetés
Karácsonyi menü

Prosciuttóba tekert csirke spenótos lencsesalátával

Hozzávalók

2
főre
+
500 g csirkemell
4 - 5 szelet prosciutto sonka
200 g lencse
3 ek olívaolaj
2 szál zellerszár
4 gerezd fokhagyma
150 g spenót
só, bors
frissen reszelt szerecsendió
100 ml tejszín
4 - 5 csepp citromlé
2 ek feta sajt
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Prosciuttóba tekert csirke spenótos lencsesalátával

Szuperül használhatjuk a lencsét nem csak főzelékként, hanem pl. ebbe a spenótos raguba. A prosciuttós csirke pedig tökéletes hozzá.
Kipróbáltam, jóóó lett!
20
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
500 g csirkemell
4 - 5 szelet prosciutto sonka
200 g lencse
3 ek olívaolaj
2 szál zellerszár
4 gerezd fokhagyma
150 g spenót
só, bors
frissen reszelt szerecsendió
100 ml tejszín
4 - 5 csepp citromlé
2 ek feta sajt
Bevásárlólistához adom

A lencsét sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A zellerszárat felszeleteljük és 1 evőkanál olajon lepirítjuk, majd kiszedjük.  A fokhagymát is felszeleteljük és ugyanabban a serpenyőben 2 evőkanál olajon picit megpirítjuk. Rádobjuk a spenótot és ha összeesett, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval és felöntjük a tejszínnel. Pár percig rotyogtatjuk, majd meglocsoljuk a citromlével. Egy botmixerrel az egészet leturmixoljuk. Visszaöntjük a serpenyőbe, belerakjuk a lencsét és a zellert, és ha egyet rottyan, elzárjuk.

A csirkemellet szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, betekerjük a sonkába, és 2 ek olajon közepes hőmérsékleten oldalanként 3-3 percig sütjük. Ezután bedobjuk a 180 fokos sütőbe még 10 percre.A húst a meleg lencsesalin tálaljuk fetával megszórva.

Prosciuttóba tekert csirke

Ha tetszett a prosciuttóba tekert csirke csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások