Hozzávalók
- 300 g zellerszár
- ½ db piros kaliforniai paprika
- ½ tk só
- 1 tk kristálycukor
- 2 ek olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek pirított földimogyoró
Hozzávalók
- 300 g zellerszár
- ½ db piros kaliforniai paprika
- ½ tk só
- 1 tk kristálycukor
- 2 ek olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek pirított földimogyoró
A ropogós zellersaláta első lépéseként a zellerszár külső részét zöldséghámozóval vékonyan meghámozzuk, hogy ne legyen rágós, majd srégen, mélyen beirdaljuk, és hosszában 5 cm-es darabokra vágjuk. Ezután hosszában vékony csíkokra vágjuk a beirdalt zellerdarabokat. Egy tál hideg vízbe áztatjuk és hagyjuk, hogy a zellercsíkok felkunkorodjanak.
Időközben a kaliforniai paprikát is vékony csíkokra vágjuk, és a zellerhez adjuk. Egy keverőtálban összekeverjük a sót, a cukrot és az olívaolajat. Egy fokhagymanyomóval belenyomjuk a szószba a fokhagymát is. A földimogyorót egy frissen tartó tasakba tesszük, és egy sodrófával felaprítjuk.
Jöhet is az összeállítás: a szépen felkunkorodott zellert és paprikát leszűrjük, egy nagy salátástálba tesszük, majd összekeverjük az aprított mogyoróval és a salátaöntettel. Hidegen tálalva, azonnal fogyaszthatjuk.
- Elkészítési idő: 15 perc
Ha tetszett a ropogós zellersaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Még több recept zellerből:
Rozé kacsamell gránátalmás gerslisalátával
Paradicsomos-mozzarellás saláta
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 7 g
Zsír: 8 g
Kalória: 103 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 3.01 g
Szénhidrát: 14.05 g
Zsír: 15 g
Kalória: 205.59 kcal