Hozzávalók
- 2 db padlizsán
- só
- olaj
- 1 csomag mozzarella
A salsához
- 150 g koktélparadicsom
- 2 ek pirított fenyőmag
- ½ fej lila hagyma
- só, bors
- 4 ek olívaolaj
- 2 ek vörösborecet
- 1 csokor friss petrezselyem
Sültpadlizsán-saláta
Hozzávalók
- 2 db padlizsán
- só
- olaj
- 1 csomag mozzarella
A salsához
- 150 g koktélparadicsom
- 2 ek pirított fenyőmag
- ½ fej lila hagyma
- só, bors
- 4 ek olívaolaj
- 2 ek vörösborecet
- 1 csokor friss petrezselyem
A padlizsánt hosszában 4-5 mm vastag szeletekre vágjuk, besózzuk, és hagyjuk állni 20 percet egy szűrőben. Ezután a vizet leitatjuk egy papírtörlővel, majd enyhén kiolajozott grillserpenyőben alaposan megsütjük.
A salsához a paradicsomot, a fenyőmagot és a lila hagymát apróra vágjuk, összeforgatjuk borssal, olívaolajjal, ecettel, és hagyjuk állni pár percet. Ezután mehet bele az apróra vágott petrezselyem és a só. A padlizsánt a salsával és mozzarellával tálaljuk.
Ha tetszett a sültpadlizsán-saláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!