Hozzávalók
- 4 db kápia paprika
- 500 g zellergumó
- 2 ek olaj
- 2 ek szójaszósz
- bors
- 1 marék mandula (blansírozott, pirítatlan, egész)
A bazsalikomos öntethez
- 1 csokor friss bazsalikomlevél
- 100 ml olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- pár csepp citromlé
A tálaláshoz
- 2 ek krémes kecskesajt
Hozzávalók
- 4 db kápia paprika
- 500 g zellergumó
- 2 ek olaj
- 2 ek szójaszósz
- bors
- 1 marék mandula (blansírozott, pirítatlan, egész)
A bazsalikomos öntethez
- 1 csokor friss bazsalikomlevél
- 100 ml olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- pár csepp citromlé
A tálaláshoz
- 2 ek krémes kecskesajt
A paprikát sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és 230 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg meg nem ég a héja. Ezután kivesszük, tálba rakjuk, lefedjük, és hagyjuk kihűlni. Leszedjük a héját, eltávolítjuk a csumáját, és nagyobb darabokra tépkedjük.
A megpucolt, felkockázott zellert, a mandula kivételével, összeforgatjuk az összes többi hozzávalóval, és 200 fokra előmelegített sütőben 20 percet sütjük. Kivesszük, rászórjuk a mandulát, és visszarakjuk még 7-8 percre.
Az öntet hozzávalóit egy aprítógépben lezúzzuk. A tányérra halmozzuk a sült zöldségeket, erre jöhet a kecskesajt és a bazsalikomos öntet.
Ha tetszett a sültzeller-saláta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 18 g
Kalória: 184 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 9.2 g
Szénhidrát: 8.6 g
Zsír: 35 g
Kalória: 367.35 kcal