Hirdetés

Sültzeller-saláta

Hozzávalók

2
főre
+
4 db kápia paprika
5 - 600 g zellergumó
2 ek olaj
2 ek szójaszósz
bors
1 marék mandula (blansírozott, pirítatlan, egész)

A bazsalikomos öntethez

1 csokor friss bazsalikomlevél
100 ml olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
só, bors
pár csepp citromlé

A tálaláshoz

2 ek krémes kecskesajt
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Sültzeller-saláta

Ez az a sali, amit nemcsak köretként, de főételként is ehettek. Ha valaki tényleg kevesellné a dolgot, egy szelet fokhagymás pirítóssal vagy főtt tojással teljes értékű vacsi lehet! :P
Kipróbáltam, jóóó lett!
18
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
4 db kápia paprika
5 - 600 g zellergumó
2 ek olaj
2 ek szójaszósz
bors
1 marék mandula (blansírozott, pirítatlan, egész)

A bazsalikomos öntethez

1 csokor friss bazsalikomlevél
100 ml olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
só, bors
pár csepp citromlé

A tálaláshoz

2 ek krémes kecskesajt
Bevásárlólistához adom

A paprikát sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és 230 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg meg nem ég a héja. Ezután kivesszük, tálba rakjuk, lefedjük, és hagyjuk kihűlni. Leszedjük a héját, eltávolítjuk a csumáját, és nagyobb darabokra tépkedjük. 

A megpucolt, felkockázott zellert, a mandula kivételével, összeforgatjuk az összes többi hozzávalóval, és 200 fokra előmelegített sütőben 20 percet sütjük. Kivesszük, rászórjuk a mandulát, és visszarakjuk még 7-8 percre. 

Az öntet hozzávalóit egy aprítógépben lezúzzuk. A tányérra halmozzuk a sült zöldségeket, erre jöhet a kecskesajt és a bazsalikomos öntet.

Sültzeller-saláta

Ha tetszett a sültzeller-saláta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások