Hirdetés
Húsvéti menü

Svédgomba

Hozzávalók

2
személyre
+
500 g csiperkegomba
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
100 ml fehérbor
4 db babérlevél
1 - 2 ek cukor
½ db citrom leve
1 tk őrölt rozmaring
só, bors
50 g paradicsompüré
1 csokor petrezselyem
olivaolaj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Svédgomba

Számomra ez a mindenkori svédasztalos hidegkonyha koronázatlan királynője. Édes, savanykás, komplex ízeivel felülírja a recept végtelen egyszerűségét és feltétlen hívévé tesz. Csodajó!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

2
személyre
+
500 g csiperkegomba
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
100 ml fehérbor
4 db babérlevél
1 - 2 ek cukor
½ db citrom leve
1 tk őrölt rozmaring
só, bors
50 g paradicsompüré
1 csokor petrezselyem
olivaolaj
Bevásárlólistához adom

Az apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd a végén hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. Közben nagyon vékonyra – akár géppel – szeleteljük a megtisztított gombát és azt is hozzáadjuk a hagymához. Felöntjük a borral, babérlevelet adunk hozzá és nagyjából 10-15 percig pároljuk.

Hozzáadjuk a cukrot és a citromlevet és mehetnek bele a fűszerek is. Megkóstoljuk és ha a gomba már puha, akkor hozzáadjuk a paradicsompürét és újabb 5 perc főzés után kész is vagyunk.  Átkeverjük egy löttyintésnyi olívaolajjal, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és hűtőbe rakjuk pihenni.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások