Hozzávalók
- 400 g halloumi
A tabuléhoz
- 100 g bulgur (főzés előtt mérve)
- 3 szál répa
- 3 szál fehérrépa
- 3 szál paszternák
- 500 g sütőtök
- olívaolaj
- só, bors
- 1 db citrom leve
- 2 csokor friss petrezselyem (nagyobb)
Télies sült zöldséges tabulé
Hozzávalók
- 400 g halloumi
A tabuléhoz
- 100 g bulgur (főzés előtt mérve)
- 3 szál répa
- 3 szál fehérrépa
- 3 szál paszternák
- 500 g sütőtök
- olívaolaj
- só, bors
- 1 db citrom leve
- 2 csokor friss petrezselyem (nagyobb)
A bulgurt sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és kihűtjük. A zöldségeket megpucoljuk, 2 x 2 cm nagyságú darabokra vágjuk, összeforgatjuk egy kevés olívaolajjal, sóval, borssal, majd sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. A zöldségeket összeforgatjuk a bulgurral, citromlével, egy kevés olívaolajjal, felaprított petrezselyemmel, és sózzuk, borsozzuk, ha szükséges.
A halloumit szeletekre vágjuk, és egy grillserpenyőben megpirítjuk. A salival tálaljuk.
Ha tetszett a télies sült zöldséges tabulé, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!