Saláták

Zöldsalátaújburgonyával

Zöldsaláta újburgonyával

Hozzávalók
A salátához
6 szem
kisebb újburgonya
olívaolaj
só, bors
6 szál
zöldspárga
1 marék
zsenge zöldborsó
3 szál
újhagyma
2 marék
bébispenót
4 db
retek
0.5 csokor
friss kapor
Az öntethez
1 db
citrom leve
2 csapott tk
magos mustár
1 csipet
porcukor
4 ek
olívaolaj
1 tk
almaecet
bors

Elkészítés
Az újburgonyát negyedeljük, majd kevés olajjal meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk és 200 fokos sütőbe toljuk kb. 20 percre, hogy szépen megpiruljanak! Közben a spárgák fás végét letörjük, a többi részét pedig kisebb darabokra vágjuk! Egy serpenyőben, kevés olajon pár percig pirítjuk őket, majd hozzádobjuk a zöldborsót is, amit szintén átpirítunk. Az öntet hozzávalóit összekeverjük. Egy tálba pakoljuk a bébispenótot, mehet hozzá a felkarikázott retek és újhagyma, majd a spárga, zöldborsó, és a kihűlt, pirult újburgonya. Megszórjuk frissen vágott kaporral és jól összeforgatjuk az öntettel.

www.streetkitchen.hu

A tavasz és a nyár egyenlő a grillezésekkel, kertipartikkal és piknikekkel. A finom húsok mellé pedig valamilyen szuper salátát érdemes készíteni. Ez az újburgonyás sali tökéletes kísérő, de még akár önmagában is nagyon nagyon finom. A receptben az újburgonya sütőben sül ropogósra, de ez prímán megoldható egy forró serpenyőben, vagy akár még a szabadtéri grillen is!

Hozzávalók

2 főre
A salátához
6 szem
kisebb újburgonya
olívaolaj
só, bors
6 szál
zöldspárga
1 marék
zsenge zöldborsó
3 szál
újhagyma
2 marék
bébispenót
4 db
retek
0.5 csokor
friss kapor
Az öntethez
1 db
citrom leve
2 csapott tk
magos mustár
1 csipet
porcukor
4 ek
olívaolaj
1 tk
almaecet
bors
Az újburgonyát negyedeljük, majd kevés olajjal meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk és 200 fokos sütőbe toljuk kb. 20 percre, hogy szépen megpiruljanak! Közben a spárgák fás végét letörjük, a többi részét pedig kisebb darabokra vágjuk! Egy serpenyőben, kevés olajon pár percig pirítjuk őket, majd hozzádobjuk a zöldborsót is, amit szintén átpirítunk. Az öntet hozzávalóit összekeverjük. Egy tálba pakoljuk a bébispenótot, mehet hozzá a felkarikázott retek és újhagyma, majd a spárga, zöldborsó, és a kihűlt, pirult újburgonya. Megszórjuk frissen vágott kaporral és jól összeforgatjuk az öntettel.

Ha tetszett a Zöldsaláta újburgonyával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept