Hozzávalók
A tésztához
- 55 g kristálycukor
- 1 db tojás
- 80 ml tej
- 80 ml étolaj
- 135 g finomliszt
- 10 g sütőpor
- 1 csipet só
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 mk őrölt szegfűszeg
Az almás töltelékhez
- 2 db alma
- 10 g vaníliás cukor
- 2 ek kristálycukor
- 1 mk őrölt fahéj
A morzsához
- 40 g kristálycukor
- 1 csipet só
- 1 mk őrölt fahéj
- 70 g vaj
- 100 g finomliszt
Hozzávalók
A tésztához
- 55 g kristálycukor
- 1 db tojás
- 80 ml tej
- 80 ml étolaj
- 135 g finomliszt
- 10 g sütőpor
- 1 csipet só
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 mk őrölt szegfűszeg
Az almás töltelékhez
- 2 db alma
- 10 g vaníliás cukor
- 2 ek kristálycukor
- 1 mk őrölt fahéj
A morzsához
- 40 g kristálycukor
- 1 csipet só
- 1 mk őrölt fahéj
- 70 g vaj
- 100 g finomliszt
Az almás crumble tésztájához a cukrot habosra keverjük a tojással, majd mehet bele a tej, az olaj és a száraz anyagok, majd jöhet egy alapos keverés. Egy 18 cm-es tortaformát alulról kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 10 percre.
Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk, kb. 1,5 cm-es kockákra vágjuk, majd összekeverjük a kétféle cukorral és az őrölt fahéjjal. A morzsához való hozzávalókat összegyúrjuk egy tálban.
Az elősütött tésztára halmozzuk az almát, erre kerül a morzsa, majd az egészet betoljuk a sütőbe, és további 25-35 percig sütjük a sütit. Tűpróbával ellenőrizzük, megsült-e, és hagyjuk legalább langyosra hűlni, mielőtt kivesszük a formából.
Elkészítési idő: 60 perc + hűtés
Ha tetszett az almás crumble torta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!