Hozzávalók
- 3 db alma
- 1 db nagyobb kalács
- 1 marék mazsola
- 4 db tojás
- 1 rúd vanília
- 60 g porcukor
- 600 ml tej
- 100 g vaj
Hozzávalók
- 3 db alma
- 1 db nagyobb kalács
- 1 marék mazsola
- 4 db tojás
- 1 rúd vanília
- 60 g porcukor
- 600 ml tej
- 100 g vaj
Az almákat meghámozzuk, kivágjuk a magházaikat és kisebb kockákra vágjuk. A kalácsot felszeleteljük és ha kell (mert így férnek el szépen a tepsiben), félbevágjuk őket. A kalácsokat ferdén egymásra fektetjük, belerakjuk őket a tepsibe, megszórjuk az almadarabokkal és a mazsola felével.
Almás-vaníliás kalácspuding
A tojásokat összekeverjük a vaníliarúd kikapart magjaival, a porcukorral, a tejjel, 70 g olvasztott vajjal, és a kalácsokra öntjük. Megszórjuk a mazsola másik felével, és a maradék 30 g vajat kis darabokban rádobjuk a kalácsra. 180 fokos sütőbe toljuk 30-35 percre, és ha megsült, megszórjuk egy jó nagy adag porcukorral.
Ha tetszett az Almás-vaníliás kalácspuding receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!