Vega kaják

Ananászostofusaslikázsiaibulgursalátával

Ananászos tofusaslik ázsiai bulgursalátával

Hozzávalók
A pácolt tofuhoz
1 db
ananász
0.5 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
1 db
chilipaprika
1 csokor
koriander
5 - 6 ág
friss kakukkfű
1 ek
dijoni mustár
2 ek
80 ml
szójaszósz
500 g
tofu
A bulgursalihoz
250 g
bulgur
500 ml
víz
3 ek
szójaszósz
2
cm gyömbér
1 db
thai chili
bors
2 szál
újhagyma
120 g
koktélparadicsom
1 ek
mirin
2 ek
rizsecet
0.5 csokor
koriander
50 g
rukkola
A saslikhoz
2 db
színes kaliforniai paprika
5 fej
csiperkegomba
1 db
cukkini
(300 g/db)
2 fej
lila hagyma
(100g/fej)
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
só, bors
4 ek
olívaolaj
A tálaláshoz
2 db
pita

Elkészítés

A saslik recept első lépéseként a pácot készítjük el. Ehhez meghámozzuk az ananászt, felkockázunk belőle 300 grammot, aprítógépbe dobjuk és (a tofu kivételével) a többi hozzávalóval együtt leturmixoljuk. A tofut nagyobb kockákra vágjuk, összeforgatjuk a páccal és minimum 30 percet hagyjuk állni benne. 

A bulgurt felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a szójaszószt, a reszelt gyömbért, az aprított chilit és egy kevés őrölt borsot, és puhára főzzük. 

A zöldségeket viszonylag nagyobb darabokra vágjuk, hogy könnyen rá tudjuk húzni a nyársra és ne essenek majd le róla. A felaprított zöldségeket sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal és alaposan átforgatjuk. A maradék ananászt is felkockázzuk, és ez is mehet a nyársakra.

A saslik összeállítása:

Tetszőleges sorrendben, szorosan felpakoljuk a hozzávalókat a nyársakra, majd sütés előtt lekenjük őket a megmaradt pácunkkal. A nyársakat a leolajozott grillre dobjuk 6-8 percre, közben többször megforgatjuk. Akkor jók, ha szépen megpirultak, néhol már kissé megkapta őket a grill hője. 

A bulgurhoz keverjük a felkarikázott újhagymát és a félbevágott koktélparadicsomot, majd  beízesítjük mirinnel, rizsecettel és aprított korianderrel. Belekeverjük a rukkolát, és azzal is alaposan átforgatjuk.

A pitákat is a rácsra dobjuk, és ha megpirultak, jöhet a tálalás. Egy tálra kiszedünk egy nagy adag bulgursalit, erre rápakoljuk a nyársakat és mellétűzdeljük a pitákat.

ananaszos-tofu-saslik-azsiai-bulgursalataval
Ananászos tofusaslik ázsiai bulgursalátával (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc
  • Pácolás: min. 30 perc

Még több extra nyárs a grillpartikra:

Trópusi csirkefalatka

Vega édes-savanyú nyárs lencsesalátával

Csirkés souvlaki tzatzikivel

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ha valami pikáns és extra különleges kajával örvendeztetnéd meg a vendégeket a soron következő grillpartin, akkor itt van hozzá a tökéletes fogás! A vegák, sőt a vegánok is simán kipróbálhatják, de persze a húsevőknek sem tilos a kísérletezés… :D

Hozzávalók

4 főre
A pácolt tofuhoz
1 db
ananász
0.5 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
1 db
chilipaprika
1 csokor
koriander
5 - 6 ág
friss kakukkfű
1 ek
dijoni mustár
2 ek
80 ml
szójaszósz
500 g
tofu
A bulgursalihoz
250 g
bulgur
500 ml
víz
3 ek
szójaszósz
2
cm gyömbér
1 db
thai chili
bors
2 szál
újhagyma
120 g
koktélparadicsom
1 ek
mirin
2 ek
rizsecet
0.5 csokor
koriander
50 g
rukkola
A saslikhoz
2 db
színes kaliforniai paprika
5 fej
csiperkegomba
1 db
cukkini
(300 g/db)
2 fej
lila hagyma
(100g/fej)
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
só, bors
4 ek
olívaolaj
A tálaláshoz
2 db
pita

A saslik recept első lépéseként a pácot készítjük el. Ehhez meghámozzuk az ananászt, felkockázunk belőle 300 grammot, aprítógépbe dobjuk és (a tofu kivételével) a többi hozzávalóval együtt leturmixoljuk. A tofut nagyobb kockákra vágjuk, összeforgatjuk a páccal és minimum 30 percet hagyjuk állni benne. 

A bulgurt felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a szójaszószt, a reszelt gyömbért, az aprított chilit és egy kevés őrölt borsot, és puhára főzzük. 

A zöldségeket viszonylag nagyobb darabokra vágjuk, hogy könnyen rá tudjuk húzni a nyársra és ne essenek majd le róla. A felaprított zöldségeket sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal és alaposan átforgatjuk. A maradék ananászt is felkockázzuk, és ez is mehet a nyársakra.

A saslik összeállítása:

Tetszőleges sorrendben, szorosan felpakoljuk a hozzávalókat a nyársakra, majd sütés előtt lekenjük őket a megmaradt pácunkkal. A nyársakat a leolajozott grillre dobjuk 6-8 percre, közben többször megforgatjuk. Akkor jók, ha szépen megpirultak, néhol már kissé megkapta őket a grill hője. 

A bulgurhoz keverjük a felkarikázott újhagymát és a félbevágott koktélparadicsomot, majd  beízesítjük mirinnel, rizsecettel és aprított korianderrel. Belekeverjük a rukkolát, és azzal is alaposan átforgatjuk.

A pitákat is a rácsra dobjuk, és ha megpirultak, jöhet a tálalás. Egy tálra kiszedünk egy nagy adag bulgursalit, erre rápakoljuk a nyársakat és mellétűzdeljük a pitákat.

ananaszos-tofu-saslik-azsiai-bulgursalataval
Ananászos tofusaslik ázsiai bulgursalátával (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc
  • Pácolás: min. 30 perc

Még több extra nyárs a grillpartikra:

Trópusi csirkefalatka

Vega édes-savanyú nyárs lencsesalátával

Csirkés souvlaki tzatzikivel

Ha tetszett az Ananászos tofusaslik ázsiai bulgursalátával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept