Hirdetés
Green Kitchen

Baileys-krémes képviselőfánk

Hozzávalók

1
tepsi fánkhoz
+

A tésztához

100 ml víz
70 g vaj
1 csipet só
1 nagy csipet cukor
110 g liszt
3 tojás

A krémhez

2 tojássárgája
30 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
10 g keményítő
15 g kakaópor
200 ml tej
90 g étcsoki
15 g vaj
70 ml krémlikőr

A tetejére

200 g étcsoki
100 g darált mogyoró
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Baileys-krémes képviselőfánk

Sokan úgy gondolják, hogy a képviselőfánkot nehéz elkészíteni, pedig ha ezt a néhány lépést betartjátok, tuti nem fog összeesni. A likőrös-csokis krémtől pedig tényleg ünnepi hangulata lesz.
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

1
tepsi fánkhoz
+

A tésztához

100 ml víz
70 g vaj
1 csipet só
1 nagy csipet cukor
110 g liszt
3 tojás

A krémhez

2 tojássárgája
30 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
10 g keményítő
15 g kakaópor
200 ml tej
90 g étcsoki
15 g vaj
70 ml krémlikőr

A tetejére

200 g étcsoki
100 g darált mogyoró
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Hirdetés

A krémlikőröket gyakran használjuk desszertekhez, és nem véletlen: az édes ízekkel az alkohol aromája csodálatos harmóniában van. A klasszikus képviselőfánknak például fantasztikusan áll egy csokoládés csók.

A tésztához egy lábosban felforraljuk a vizet a vajjal, a sóval, a cukorral, majd beleöntjük a lisztet, és addig „pirítjuk”, amíg összeáll tésztává, és szépen elválik az edény falától. Ekkor kiborítjuk egy tálba, hagyjuk, hogy szobahőmérsékletűre hűljön, majd egy habverővel egyesével  beledolgozzuk a tojásokat – addig keverjük, amíg szép homogén tésztát nem kapunk. Ekkor egy habzsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsire kb. golflabda nagyságú gombócokat nyomunk belőle egymástól kb. 5 cm-re, mert meg fognak nőni. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 20 percre, majd ha lejárt az idő, kikapcsoljuk a sütőt, az ajtaját kitámasztjuk egy fakanállal, és megvárjuk, hogy a fánkok teljesen kihűljenek.

A krémhez először egy gyorsforralóban összekeverjük a tojássárgáját a kétfajta cukorral, majd elkeverjük benne a keményítőt, a kakaóport, a tejet, és felmelegítjük. Ha elkezd sűrűsödni, beletördeljük a csokit, hozzáadjuk a vajat, és elzárjuk. Végül a likőrt is belekeverjük. Amikor a teljesen kihűlt, betöltjük egy habzsákba, és a fánkok alján keresztül belenyomjuk a krémet, de csak annyira, hogy ne szakítsa át a tésztát. Ezután a hűtőbe tesszük fél órára.

Az étcsokit vízgőz felett egy tálban megolvasztjuk, belemártjuk a fánkokat, meghempergetjük őket a mogyoróban, és tálalás előtt még visszatesszük a hűtőbe legalább egy fél órára.

Baileys-krémes képviselőfánk
Baileys-krémes képviselőfánk

Ha tetszett a Baileys-krémes képviselőfánk receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

További égetett tésztás desszertek:

Croquembouche, a világ egyik legszexibb „tortája”

Paris brest – A legfinomabb égetett tésztás süti

Olasz csúcsdesszert: profiterol

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások