A fitt rovat támogatója a
Hozzávalók
- 250 g tagliatelle
- 300 g lazac
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- só
- bors
- 60 ml fehérbor
- 1 db citrom
- 1 tk étkezési keményítő
- 100 ml tejszín
- 2 marék bébispenót
- 1 csokor petrezselyem
- 1 db chilipaprika
- 10 g parmezánforgács
A fitt rovat támogatója a
A fitt rovat támogatója a
Hozzávalók
- 250 g tagliatelle
- 300 g lazac
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- só
- bors
- 60 ml fehérbor
- 1 db citrom
- 1 tk étkezési keményítő
- 100 ml tejszín
- 2 marék bébispenót
- 1 csokor petrezselyem
- 1 db chilipaprika
- 10 g parmezánforgács
A tésztához egy nagy adag, enyhén sós vizet felrakunk egy lábasban forrni, majd ha felforrt, beledobjuk a tésztát, és al dentére főzzük. Közben a lazacot kb. 2 x 2 cm-es kockákra vágjuk. A fokhagymát felaprítjuk, és olívaolajon picit lepirítjuk egy serpenyőben, majd mehet rá a lazac is. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük a fehérborral, belefacsarjuk a citromlevet, és hozzáreszeljük a héját is. Pár percig forraljuk, majd egy kis tálban elkeverjük a keményítőt a tejszínnel, hozzáöntjük a lazachoz, és besűrítjük a mártást. Mehet bele a spenót, a durvára vágott petrezselyem és a chilipaprika is. Végül az egészet összekeverjük a kifőtt tésztával, és még melegen, parmezánforgáccsal megszórva tálaljuk.
Ha tetszett a citromos-lazacos tészta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 37 g
Szénhidrát: 34 g
Zsír: 15 g
Kalória: 433 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 73.11 g
Szénhidrát: 68.45 g
Zsír: 29.5 g
Kalória: 866.57 kcal