Hozzávalók
- 2 csomag élesztős leveles tészta (400 g-os kiszerelés)
- 70 g olvasztott vaj
- 100 g cukor
- 30 g kakaópor
- 6 db vajkaramella (6 db/120 g)
A csokimázhoz
- 35 g holland kakaópor
- 50 g porcukor
- 60 ml víz
- 80 g vaj
- 4 db vajkaramella
Hozzávalók
- 2 csomag élesztős leveles tészta (400 g-os kiszerelés)
- 70 g olvasztott vaj
- 100 g cukor
- 30 g kakaópor
- 6 db vajkaramella (6 db/120 g)
A csokimázhoz
- 35 g holland kakaópor
- 50 g porcukor
- 60 ml víz
- 80 g vaj
- 4 db vajkaramella
A csokimázas karamellás-csokis csiga elkészítéséhez először a leveles tésztát kihajtogatjuk. Az olvasztott vajat összekeverjük a cukorral és a kakaóporral, és a tésztára kenjük. A vajkaramellát kisebb darabokra vágjuk, megszórjuk vele a kakaós tölteléket, majd feltekerjük a tésztát a rövidebb oldala mentén, és 1,5 cm-es szeleteket vágunk belőle.
A csigákat sütőpapíros tepsire rakjuk, 1,5-2 ujjnyi távolságra egymástól, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük őket. Mikor kihűltek, elkészítjük a csokimázat: összemelegítjük a kakaóport, a porcukrot, a vizet és a vajat, majd rácsorgatjuk a csigákra. Tálaláskor megszórjuk őket apróra tört/vágott vajkaramellával, és megvárjuk, amíg kicsit megdermed a máz a tetejükön.
Előkészítés: 10-15 perc
Sütés: 15 perc
Elkészítés: 5 perc
Összesen: 30-35 perc
Ha tetszett a csokimázas karamellás-csokis csiga receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több nagyon kakaós süti:
Dupla kakaós palacsinta
Kakaós japán sajttorta
Amarettós-kakaós puding