Hozzávalók
A sütihez
- 1 db tojás
- 250 g cukor (de ízlés szerint módosítható)
- 250 ml tej
- 250 g darált dió
- 250 g liszt
- 1 csipet só
- 1 tk sütőpor
- 2 ek olaj
- 1 marék magozott meggybefőtt
A tepsi kikenéséhez
- 1 ek vaj
- 1 ek liszt
Hozzávalók
A sütihez
- 1 db tojás
- 250 g cukor (de ízlés szerint módosítható)
- 250 ml tej
- 250 g darált dió
- 250 g liszt
- 1 csipet só
- 1 tk sütőpor
- 2 ek olaj
- 1 marék magozott meggybefőtt
A tepsi kikenéséhez
- 1 ek vaj
- 1 ek liszt
A meggyes kevert süti tésztájához a tojást habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejet.
Egy másik tálban összekeverjük a darált diót, a lisztet, a sót, sütőport, majd folyamatosan, kisebb adagokban hozzáforgatjuk a tejes-tojásos keverékhez. Csomómentesre keverjük, majd belecsorgatjuk az olajat is.
A tepsit kikenjük a vajjal, megszórjuk a liszttel, majd beleöntjük a masszát. A tetejét megszórjuk a lecsöpögtetett meggybefőttel. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Ha megsült, hagyjuk kissé kilevegőzni a sütit, majd megszórjuk porcukorral, és felszeleteljük.
- Elkészítési idő: kb. 35 perc
Ha tetszett a kevert süti receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!