Vegán
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 ek étolaj
- só, bors
- 1 tk szárított bazsalikom
- 2 tk szárított oregánó
- 2 szál sárgarépa (160 g/szál)
- 2 szál szárzeller
- 2 db burgonya (200 g/db)
- ½ db cukkini (300 g/db)
- 1 konzerv darabolt paradicsom (400 g-os kiszerelés)
- 1 ½ l zöldségalaplé vagy víz
- 2 konzerv fehérbab (400 g-os kiszerelés)
Fehérbabos minestrone
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma (130 g/fej)
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 ek étolaj
- só, bors
- 1 tk szárított bazsalikom
- 2 tk szárított oregánó
- 2 szál sárgarépa (160 g/szál)
- 2 szál szárzeller
- 2 db burgonya (200 g/db)
- ½ db cukkini (300 g/db)
- 1 konzerv darabolt paradicsom (400 g-os kiszerelés)
- 1 ½ l zöldségalaplé vagy víz
- 2 konzerv fehérbab (400 g-os kiszerelés)
A fehérbabos mindestrone leveshez finomra vágjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, majd egy lábasban, közepes hőmérsékleten üvegesre pirítjuk őket az olajon. Mehet hozzá só, bors, szárított bazsalikom és oregánó.
A répát 1 cm-es kockákra vágjuk, és a hagymás alapra dobjuk. A zellert is 1 cm-es csíkokra vágjuk, a megtisztított burgonyát és cukkinit pedig szintén akkora méretűre vágjuk, mint amekkorák a sárgarépák.
Ha kicsit megpirult a répa (kb. 5 perc), ráöntjük az alapra a darabolt paradicsomot, és felöntjük a zöldségalaplével vagy vízzel. 20-25 perc főzés után hozzáadjuk a zellert és a burgonyát, majd újabb 10 perc főzés után mehet bele a cukkini is. A levest még 7-8 percig főzzük, majd beleöntjük a leszűrt fehérbabot, egyet forralunk rajta, és már tálalhatjuk is!
- Elkészítési idő: kb. 1 óra
Ha tetszett a fehérbabos minestrone receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!