Hozzávalók
- 4 ek olaj
- 200 g frankfurti virsli
- 40 g füstölt szalonna
- 1 fej hagyma
- 4 - 8 gerezd fokhagyma
- ½ db paprika
- ½ db paradicsom
- 1 mk paradicsompüré
- 1 tk pirospaprika
- 1 tk majoranna
- 1 tk őrölt kömény
- só, bors
- 500 g burgonya
- 0.25 db kelkáposzta
- 200 ml tejföl
- 2 tk liszt
Frankfurti leves
Hozzávalók
- 4 ek olaj
- 200 g frankfurti virsli
- 40 g füstölt szalonna
- 1 fej hagyma
- 4 - 8 gerezd fokhagyma
- ½ db paprika
- ½ db paradicsom
- 1 mk paradicsompüré
- 1 tk pirospaprika
- 1 tk majoranna
- 1 tk őrölt kömény
- só, bors
- 500 g burgonya
- 0.25 db kelkáposzta
- 200 ml tejföl
- 2 tk liszt
A frankfurti leveshez először felforrósított olajban megpirítjuk a felkarikázott virslit, majd kiszedjük az edényből és félretesszük. A finom kockákra vágott szalonnát a bőrével együtt a még mindig forró edénybe tesszük, és a zsírját tepertősre sütjük. Rátesszük a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a paprikát és a paradicsomot, majd jöhet hozzá a paradicsompüré.
Ha jól megpirultak, pár csepp vizet öntünk rá, majd megszórjuk a pirospaprikával, elkeverjük, és többször felöntve kevés vízzel, fél órán át főzzük. Majorannával, köménnyel, sóval és borssal fűszerezzük.
Ezután hozzáadunk másfél liter forró vizet, majd beletesszük a kockára vágott burgonyát. Ha a krumpli félig megfőtt, jöhet hozzá a kockára vágott kelkáposzta is. Amikor újra felforrt, a tejföllel, a liszttel és egy kevés vízzel habarást készítünk, és ezzel sűrítjük a levest. Hozzáadjuk a virslit, és ha újból felforrt, el is készült.
Ha tetszett a frankfurti leves recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!