Hozzávalók
Az almás részhez
- 4 - 5 db alma
- pár csepp citromlé
- 2 - 3 ek méz
- 1 mk gyömbér
- 1 mk szegfűszeg
- 1 mk fahéj
- 1 marék fagyasztott málna
A crumble-höz
- 200 g mandula
- 1 mk gyömbér
- ½ mk szegfűszeg
- 1 tk fahéj
- 100 ml méz
- 3 - 4 ek kókuszolaj
- 150 g zabpehely
Hozzávalók
Az almás részhez
- 4 - 5 db alma
- pár csepp citromlé
- 2 - 3 ek méz
- 1 mk gyömbér
- 1 mk szegfűszeg
- 1 mk fahéj
- 1 marék fagyasztott málna
A crumble-höz
- 200 g mandula
- 1 mk gyömbér
- ½ mk szegfűszeg
- 1 tk fahéj
- 100 ml méz
- 3 - 4 ek kókuszolaj
- 150 g zabpehely
Az almákat megpucoljuk, kicsumázzuk, és kb.1,5 x 1,5 cm-es kockákra vágjuk. Beledobjuk őket egy serpenyőbe, meglocsoljuk pár csepp citromlével, rácsorgatjuk a mézet és rászórjuk a fűszereket. Közepes lángon kb. 4-5 percig kevergetjük, hogy picit összeessen az alma.
A morzsás (crumble) részhez a mandulát lezúzzuk, majd hozzáadjuk a fűszereket, a mézet, az olvasztott kókuszolajat, újra zúzunk egyet rajta, végül belekeverjük az apró szemű zabpelyhet is. Az almát a tepsi aljára rakjuk, hozzászórjuk a málnát, és beterítjük a zabpelyhes morzsával. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 35 perc alatt készre sütjük, majd porcukorral tálaljuk.
Ha tetszett a fűszeres-almás zabcrumble receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!