Hozzávalók
- 500 ml tej
- 2 db babérlevél
- 1 fej hagyma
- 4 - 5 gerezd fokhagyma
- 800 g fehér húsú halfilé (mi alaszkai tőkehalat használtunk)
- só, fehér bors
- 1 mk morzsolt oregánó
- 1 mk szárított petrezselyem
- 1 tk mustár
- 1 db citrom reszelt héja
- 350 g áttört főtt burgonya
- 1 - 2 ek teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
A panírozáshoz
- 100 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 4 db tojás
- 200 g teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
Hozzávalók
- 500 ml tej
- 2 db babérlevél
- 1 fej hagyma
- 4 - 5 gerezd fokhagyma
- 800 g fehér húsú halfilé (mi alaszkai tőkehalat használtunk)
- só, fehér bors
- 1 mk morzsolt oregánó
- 1 mk szárított petrezselyem
- 1 tk mustár
- 1 db citrom reszelt héja
- 350 g áttört főtt burgonya
- 1 - 2 ek teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
A panírozáshoz
- 100 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 4 db tojás
- 200 g teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
A házi halfalatokhoz a tejet felforraljuk a babérlevéllel, a félbevágott hagymával és fokhagymagerezdekkel, majd beletesszük a halfilét, és alufólia alatt, kb. 20 perc alatt puhára pároljuk.
A puha halat egy tálba szedjük, villával összetörjük, és összekeverjük a fűszerekkel, a mustárral, a citrom héjával, illetve a tört burgonyával. Ha nem állna eléggé össze, egy kis zsemlemorzsával segítünk az állagán. A lényeg, hogy formázható legyen.
A kész masszát hagyjuk hűtőhidegre hűlni, majd egy tálcán szétterítjük, és tetszőleges kiszúróformával kiszaggatjuk. A visszamaradt masszából mi rudakat formáztunk. Mindet egy sütőpapírral borított tepsire tesszük, és fagyasztóba rakjuk, hogy keményre dermedjen.
A kemény halfalatokat klasszikus módon lisztbe, tojásba, majd morzsába forgatjuk, és 170 fokos forró olajban, kb. 5-6 perc alatt, vagy 180 fokra előmelegített forrólevegős sütőben 10-15 perc alatt ropogósra sütjük. Köretnek bármi megfelelő, de leginkább friss zöldségekkel ajánljuk.
- Előkésztési idő: 15 perc
- Elkészítési idő: kb 30 perc
- Hűtési idő: kb. 60 perc
- Összesen: kb. 105 perc
Ha tetszett a házi halfalatok receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!