Hozzávalók
A feltéthez
- 1 db bagett
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 csokor friss bazsalikom
- 3 ek olívaolaj
- 2 tk fokhagyma-granulátum
- só, bors
A leveshez
- 600 g paradicsom
- 1 db kígyóuborka
- 1 fej lila hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db zöld kaliforniai paprika
- 1 ek balzsamecet
- só, bors
- 1 tk római kömény
Hozzávalók
A feltéthez
- 1 db bagett
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 csokor friss bazsalikom
- 3 ek olívaolaj
- 2 tk fokhagyma-granulátum
- só, bors
A leveshez
- 600 g paradicsom
- 1 db kígyóuborka
- 1 fej lila hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db zöld kaliforniai paprika
- 1 ek balzsamecet
- só, bors
- 1 tk római kömény
A gazpacho bagettel tálalva igazi főnyeremény! A bagettet nagyobb kockákra vágjuk, majd egy nagyobb tálba szórjuk az aprított petrezselyem és bazsalikom kíséretében. Meglocsoljuk olívaolajjal, mehet bele a fokhagyma-granulátum, só és bors, majd összeforgatjuk az alapanyagokat. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe borítjuk, majd a 200 fokos sütőben 7-8 perc alatt ropogósra, aranybarnára sütjük.
@streetkitchenhu Hűsítő gazpacho fűszeres bagettel 🥵❄️ #gazpacho #summer #fyp #foryou #foryoupage #foodie #streetkitchen @horvatadi0 ♬ Summertime – Boss'a Band
A leveshez egy turmixgépbe halmozzuk a feldarabolt zöldségeket, ízesítjük a balzsamecettel és fűszerezzük, majd krémesre turmixoljuk. Ezután átszűrjük, hogy minél krémesebb legyen a végeredmény, és már tálalhatjuk is. Ha minél hidegebben szeretnénk fogyasztani, mehet fél órára a hűtőbe, hogy aztán megmentsen minket a kánikulában, amikor semmit sem kívánunk, csak valami hűsítő levest. A tetejére pedig mehetnek a fűszeres bagettkockák és pár csepp olívaolaj.
Elkészítési idő: 15 perc
Ha tetszett a gazpacho bagettel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!