Hozzávalók
- 250 g káposzta
- 250 g lila káposzta
- 150 g répa
- 40 g hagyma
- 1 csokor snidling
- 100 g light majonéz
- 180 g görög joghurt
- ½ ek dijoni mustár
- ½ ek fehérborecet
- pár csepp folyékony édesítőszer
- só, bors
Hozzávalók
- 250 g káposzta
- 250 g lila káposzta
- 150 g répa
- 40 g hagyma
- 1 csokor snidling
- 100 g light majonéz
- 180 g görög joghurt
- ½ ek dijoni mustár
- ½ ek fehérborecet
- pár csepp folyékony édesítőszer
- só, bors
A joghurtos tricolorslaw elkészítése nem bonyolult: a káposztákat és a sárgarépát 2-3 mm vastagságú csíkokra vágjuk (reszelhetjük is, bár ezt nem igazán ajánlom, hiszen így törjük a zöldséget, és sokkal több levet fog engedni). A hagymát hosszanti irányban nagyon vékonyan félfőre, a snidlinget pedig apróra vágjuk.
A majonézt, a joghurtot, a mustárt, a borecetet, az édesítőszert és a frissen őrölt borsot összekeverjük, majd beleforgatjuk az előzőleg felvágott zöldségeket és snidlinget. Közvetlenül fogyasztás előtt sózzuk csak, máskülönben levet enged a zöldség.
Elkészítési idő: 20-30 perc
Ha tetszett a joghurtos tricolorslaw receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több fitt saláta:
Tonhalas tésztasaláta
Körtés-parmezános saláta
Lila káposztás-almás-répás saláta naranccsal
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 12 g
Zsír: 1 g
Kalória: 56 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 19.35 g
Szénhidrát: 70 g
Zsír: 3.85 g
Kalória: 335.1 kcal