Hozzávalók
- 1 csomag linzertészta (300 g-os)
- 6 tk málnalekvár
- 60 g marcipánmassza
- porcukor a szóráshoz
Hozzávalók
- 1 csomag linzertészta (300 g-os)
- 6 tk málnalekvár
- 60 g marcipánmassza
- porcukor a szóráshoz
A marcipános-lekváros linzerekhez először kivesszük a tésztát a hűtőből, és 15-20 percig állni hagyjuk, hogy ne törjön. Ezután kihajtogatjuk, és egy kör alakú szaggatóval 12 egyforma korongot szúrunk ki belőle, majd 6 db-nak kiszúrjuk a közepét is egy kisebb, kör alakú kiszúróval.
Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk őket, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-18 perc alatt megsütjük a sütik alapját és tetejét.
Miközben sülnek, porcukros felületen kinyújtjuk a marcipánmasszát, és 6 darab egyforma, ugyanolyan méretű korongot szaggatunk ki belőle, mint amekkorák a linzerek is.
Mikor a linzerek megsültek, még melegen rárakjuk a teljes linzeraljakra a marcipánkorongokat. Erre jöhet egy vékony réteg lekvár, majd rányomjuk a linzerek felső, középen kiszaggatott felét.
Megszórjuk őket kevés porcukorral, és már tálalhatjuk is, de még jobb, ha fél-egy napot várunk vele, hogy kissé megpuhuljanak.
Ha tetszett a marcipános-lekváros linzer receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!