Hirdetés
Bespájzolva

Megúszós parmezános csirke

Hozzávalók

4
főre
+

A csirkéhez

1 db egész csirkemell (két fél)
só, bors
1 kis üveg vörös pesztó
70 g parmezán
3 ek panko morzsa
1 csomag mozzarella
olívaolaj

A krumplipüréhez

1 kg krumpli
½ db szerecsendió
só, bors
100 g vaj

A tálaláshoz

4 marék rukkola
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Megúszós parmezános csirke

Ez az a kaja, amit tényleg rengetegszer csinálok, ha valami gyorsat és tartalmasat szeretnék enni. A köretet úgy variáljátok, ahogy szeretnétek, mert szinte bármivel jó.
Kipróbáltam, jóóó lett!
67
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A csirkéhez

1 db egész csirkemell (két fél)
só, bors
1 kis üveg vörös pesztó
70 g parmezán
3 ek panko morzsa
1 csomag mozzarella
olívaolaj

A krumplipüréhez

1 kg krumpli
½ db szerecsendió
só, bors
100 g vaj

A tálaláshoz

4 marék rukkola
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Az egész csirkemell mindkét felét 2-2 szeletre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. 50 g reszelt parmezánt összekeverünk a panko morzsával, beleforgatjuk a húst, és 1 cm vastag olajban, közepes hőmérsékleten aranybarnára sütjük, majd egy papírtörlőre szedjük. Ezután egy tepsire rakjuk, mindegyik szeletet lekenjük kb. 1 evőkanál pesztóval, ráreszeljük a maradék parmezánt (20 g), rátépkedjük a mozzarellát, és 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

A krumplipüréhez a krumplit megpucoljuk, kis kockákra vágjuk, sós vízben puhára főzzük, melegen áttörjük, fűszerezzük és belekeverjük a hideg vajat. A megsült húst a krumplipürével és a rukkolával tálaljuk.

Ha tetszett a megúszós parmezános csirke receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások