Hozzávalók
- ½ fej hagyma (kisebb)
- 1 gerezd fokhagyma
- 30 g sárgarépa
- 20 g zellerszár
- 2 ek olívaolaj
- 150 ml fehérbor
- 1 db konzerv darabolt paradicsom (400 g)
- só, bors
- 4 db tojás
- 50 - 70 g kolbász ((puhább fajta))
- pár levél zsálya
Hozzávalók
- ½ fej hagyma (kisebb)
- 1 gerezd fokhagyma
- 30 g sárgarépa
- 20 g zellerszár
- 2 ek olívaolaj
- 150 ml fehérbor
- 1 db konzerv darabolt paradicsom (400 g)
- só, bors
- 4 db tojás
- 50 - 70 g kolbász ((puhább fajta))
- pár levél zsálya
Az apróra vágott hagymát, fokhagymát, répát és zellerszárat lepirítjuk az olívaolajon. Amikor megfonnyadtak, ráöntjük a fehérbort, és addig forraljuk, amíg fel nem itta a zöldség. Ezután ráöntjük a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és 15-20 percig rotyogtatjuk, szükség szerint pótolhatjuk egy kis vízzel.
A paradicsomszószunkat kiszedjük egy kisebb, sütőbe helyezhető serpenyőbe, majd ráütjük a tojásokat, rátépkedjük a kolbászt és a zsályát, majd a 170 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. Fogyaszthatunk hozzá pirítóst, de magában is tökéletes.
Ha tetszett a kolbászos-tojásos reggeli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!