Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- 1 fej hagyma
- 2 ek olaj
- só, bors
- 50 ml víz
- 200 g maradék főtt sonka
- 100 g gouda sajt
- 50 g kéksajt
A besamelhez
- 30 g vaj
- 30 g liszt
- 400 ml tej
- só, bors
- ¼ db szerecsendió
- 1 tk fokhagymapor
- 50 g parmezán
- 200 g krémsajt
Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- 1 fej hagyma
- 2 ek olaj
- só, bors
- 50 ml víz
- 200 g maradék főtt sonka
- 100 g gouda sajt
- 50 g kéksajt
A besamelhez
- 30 g vaj
- 30 g liszt
- 400 ml tej
- só, bors
- ¼ db szerecsendió
- 1 tk fokhagymapor
- 50 g parmezán
- 200 g krémsajt
A krumplit és a hagymát megpucoljuk, cikkekre vágjuk, és egy tepsibe rakjuk. Összeforgatjuk az olajjal, sóval, borssal, aláöntjük a vizet, lefedjük, és 200 fokra előmelegített sütőben 30 percet sütjük.
Közben elkészítjük a sajtos besamelt, ehez a vajat egy forralóban felolvasztjuk és kicsit lepirítjuk rajta a lisztet, felöntjük a tejjel, csomómentesre főzzük, fűszerezzük, majd elzárjuk. Belereszeljük a parmezánt, és belekeverjük a krémsajtot is.
A sonkát 2 cm-es kockákra vágjuk.
Ha letelt a krumpli ideje, kivesszük, rászórjuk a sonkát, leöntjük a besamellel, ráreszeljük a goudát és rátépkedjük a kéksajtot. Fedő nélkül visszarakjuk a sütőbe 30 percre, és kész is.
Elkészítési idő: 70 perc
Ha tetszett a tepsis krumpli maradék sonkával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!