Hozzávalók
A rántott sajthoz
- 350 g trappista sajt
- 100 g liszt
- 3 db tojás
- 2 csipet só
- 150 g zsemlemorzsa
- bő olaj a sütéshez
A rizshez
- kb. 150 g rizs
- 1 csipet só
- 1 csokor petrezselyem
Rántott trappista sajt
Hozzávalók
A rántott sajthoz
- 350 g trappista sajt
- 100 g liszt
- 3 db tojás
- 2 csipet só
- 150 g zsemlemorzsa
- bő olaj a sütéshez
A rizshez
- kb. 150 g rizs
- 1 csipet só
- 1 csokor petrezselyem
A trappista sajtot kb. 2 cm-es szeletekre vágjuk, majd átlósan elfelezzük, hogy háromszög formája legyen. Egy tányérba tesszük a lisztet, egy másikba a tojást és a sót, amit kissé felverünk, egy harmadikba pedig a zsemlemorzsát.
A sajtot a szokásos módon elkezdjük bepanírozni. Először a lisztbe forgatjuk, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába. A trükk, hogy ne folyjon ki a sajt, a duplán történő panírozásban rejlik, így újra megismételjük, vagyis ismét a tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk.
A másik fontos dolog, amit szem előtt kell tartani – hogy ne egy üreges panírt kapjunk a végén, hanem egy szép, ropogós panírbundába öltözött, olvadó sajtot – az olaj hőmérséklete. 150-160 fokos olajban 6-8 perc alatt kisütjük a sajtokat. Figyeljünk arra is, hogy egyszerre ne tegyünk sok sajtot a serpenyőbe, mert egyrészről lehűti az olajat, másrészről, ha sütés közben összeérnek, összetapadnak, és ha szétválasztjuk, könnyedén kifolyhat a sajt. Ha szép aranybarnára sült, törlőpapírra szedjük, és leitatjuk róla a felesleges olajat.
A rizst enyhén sós, bő, lobogó vízben kb. 10 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük, és összekeverjük az apróra vágott petrezselyemmel. Tányérra szedjük a rizst, mellétesszük a sajtot, és nyomunk a tányérra némi majonézt, hogy egy igazi klasszikus, retró étel legyen a végeredmény.
- Előkészítési idő: 15 perc
- Főzési idő: 15 perc
- Sütés: 6-8 perc adagonként (összesen kb. 15 perc)
- Összesen: kb. 45 perc
Ha tetszett a rántott trappista sajt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!