Hozzávalók
A sült pulykacombhoz
- 400 g pulykacomb
- só, bors
- 1 tk fokhagymapor
- 4 ág rozmaring
- 5 g kókuszolaj
A kelbimbóhoz
- 400 g kelbimbó
- 2 ek olívaolaj
- só, bors
- 1 csipet chilipehely
- 80 g feta sajt
- 50 g dióbél
- 1 csokor petrezselyem
Rozmaringos sült pulykacomb fetás-diós sült kelbimbóval
Hozzávalók
A sült pulykacombhoz
- 400 g pulykacomb
- só, bors
- 1 tk fokhagymapor
- 4 ág rozmaring
- 5 g kókuszolaj
A kelbimbóhoz
- 400 g kelbimbó
- 2 ek olívaolaj
- só, bors
- 1 csipet chilipehely
- 80 g feta sajt
- 50 g dióbél
- 1 csokor petrezselyem
A pulykacombot 2 darabra vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a fokhagymaporral és az aprított rozmaringgal. Egy tapadásmentes serpenyőben, magas hőfokon, oldalanként 2 perc alatt kérgesítjük a kókuszolajon. Egy kis tepsibe vagy sütőformába tesszük, lefedjük alufóliával, és 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük 40-60 percre.
A kelbimbókat félbevágjuk, meglocsoljuk az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük egy csipet chilipehellyel. Ezt is a 180 fokos sütőbe tesszük 30 percre. Az utolsó 10 percnél rámorzsoljuk a fetát, rászórjuk diót, és így fejezzük be a sütést. Amikor elkészült, megszórjuk az aprított petrezselyemmel, és a pulykacombbal tálaljuk.
Ha tetszett a pulykacomb kelbimbóval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több pulykacomb recept:
Diós, fetával töltött pulykacomb