A kávés panna cotta elkészítéséhez a zselatint elkeverjük kb. 100 ml tejszínben, és félretesszük. A maradék tejszínt egy lábasba öntjük, mehet hozzá a cukor, a vaníliarúd kikapart magjai és a vaníliahüvely is, valamint a kávé.
Hozzáadjuk a zselatinos tejszínt, és összemelegítjük, hogy felolvadjon a zselatin is. Kivesszük a vaníliahüvelyt, és még melegen poharakba öntjük az alapot, majd berakjuk a hűtőbe legalább 2-3 órára, de a legjobb, ha egy egész éjszakára behűtjük.
Mikor megdermedtek a panna cották, egy serpenyőben karamellizáljuk a cukrot, és beleszórjuk a durvára vágott törökmogyorót. Elkeverjük, és sütőpapíros, sima felületen elterítjük. Mikor megszilárdult, összetörjük, és rászórjuk a panna cották tetejére.

Ha a kávés panna cotta nem elég, itt van még több panna cotta recept, ha szeretitek az egyszerű pohárdesszerteket
Panna cotta, amitől fel fogsz ébredni