Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Panna cotta, amitől fel fogsz ébredni

Hozzávalók

kb.
10
kis pohárhoz
+
500 ml tejszín (30%-os)
100 ml tej (2,8 %-os)
1 - 2 ek instant kávé
100 g cukor
7 g zselatin
½ db vaníliarúd magjai

A tetejére:

150 - 200 ml hideg tejszín (30%-os)
2 ek porcukor
kakaópor
amaretti keksz és kávészem
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Panna cotta, amitől fel fogsz ébredni

A krémes cuccoknál kevesebb jobb dolog létezik, szóval mi nagyon örültünk Nóri kávés panna cottájának. Ez az a nasi, ami nemcsak a legjobb desszert nyáron, de a kávé miatt még reggelire is tökéletes. És hát ki ne akarna panna cottát reggelizni, nem igaz?
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

kb.
10
kis pohárhoz
+
500 ml tejszín (30%-os)
100 ml tej (2,8 %-os)
1 - 2 ek instant kávé
100 g cukor
7 g zselatin
½ db vaníliarúd magjai

A tetejére:

150 - 200 ml hideg tejszín (30%-os)
2 ek porcukor
kakaópor
amaretti keksz és kávészem
Bevásárlólistához adom

A tejben elkeverjük a zselatint és félrerakjuk. A tejszínben feloldjuk a kávét, belekeverjük a cukrot, a vaníliamagokat és felmelegítjük. Beleöntjük a zselatinos tejet, újra felmelegítjük, hogy teljesen feloldódjon a cukor és a zselatin is. Kis pohárkákba töltjük és kb. 4 órára hűtőbe rakjuk, hogy megdermedjen.

A hideg tejszínt habbá verjük, a vége felé belekeverjük a porcukrot is, nyomózsákba töltjük és a panna cották tetejére nyomjuk a habot. Díszítésként megszórjuk kevés kakaóporral, és rakunk a tetejére egy-egy kávészemet és amaretti kekszet.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások