Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
200 ml tejszín
450 ml tej
1 vaníliarúd
100 g barna cukor
1 mk só
3 mk zselatinpor (vagy 4 lap) + 50 ml víz

A karamellöntethez:

150 g barna cukor
40 g vaj
200 ml habtejszín (30%)
1 tk só
2 ek víz
Hirdetés

Panna Cotta házi karamellöntettel

Vannak olyan desszertek, melyek bár nagy klasszikusok, soha nem mennek ki a divatból. Ilyen a panna cotta is, melyet most egy házi karamellöntettel kínálunk elfogyasztásra.
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
200 ml tejszín
450 ml tej
1 vaníliarúd
100 g barna cukor
1 mk só
3 mk zselatinpor (vagy 4 lap) + 50 ml víz

A karamellöntethez:

150 g barna cukor
40 g vaj
200 ml habtejszín (30%)
1 tk só
2 ek víz

A panna cottához először kikeverjük a zselatint a vízben és állni hagyjuk. A tejszínt elkezdjük melegíteni egy kisebb lábosban, hozzáadjuk a cukrot és a vanília kikapart magjait. Első forrásig melegítjük. Ha ez megvan, beleöntjük a zselatinos masszát, és újra felforraljuk. Lehúzzuk a tűzről és alaposan belekeverjük a tejet, majd poharakba öntjük, hűtőbe tesszük, és addig hűtjük, míg meg nem szilárdul.

Ez idő alatt elkészítjük a karamellszószt: a vizet, a sót és a cukrot egy magasabb falú lábosban közepes lángon összemelegítjük, míg szép aranybarna színt nem kap. Ekkor beledobjuk a vajat és ráöntjük a tejszínt. További 5-10 perc alatt a kívánt sűrűségűre forraljuk. Ha megszilárdult a panna cotta, a kicsit visszahűtött karamellt ráöntjük és egy kevés csokiforgáccsal is díszíthetjük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások