Először a besamelt készítjük el. Egy lábosban a vajat habzásig melegítjük, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a lisztet, kissé megpirítjuk, majd lassan hozzáadagoljuk a tejet. Habverővel csomómentesre keverjük és jól kiforraljuk, hogy a lisztes ízt kifőzzük belőle. Végül hozzáadjuk a spenótot, a feta sajtot és a szerecsendiót. Ha szükséges, kicsit megsózhatjuk, de számoljunk a feta sósságával.
Egy 20 cm-es csatos tortaformában fogjuk összeállítani a rakottat. Próbáljuk 6 részre osztani a besamelt, hogy a vágásnál szexin mutassanak a rétegek. Rétegenként haladunk: alulra kerül egy tortillalap, erre egy adag spenótos-fetás besamel, és ebből készítünk összesen 6 réteget. A tetejét megszórjuk reszelt mozzarellával, majd a 160 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Megvárjuk, míg egy kissé meghűl, hogy könnyebben tudjuk eltávolítani róla a tortagyűrűt, és így a szeletelésnél sem fog szétcsúszni a tortánk. A kész rakott tortillát 6 részre vágjuk, tányérra helyezzük és a tetejét pár darab, olívaolajjal átkevert spenótlevéllel díszítjük.

- Elkészítési idő: 30 perc
- Sütési idő: 30 perc
- Pihentetési idő: 20 perc
Még több spenótos recept:
Kolbászos-fehérbabos-spenótos ragu