Vegetáriánus ételek

Sültzöldségessuperfoodbowl

Sült zöldséges superfood bowl

Hozzávalók
A savanyított káposztához
150 g
lila káposzta
100 ml
almaecet
1 ek
méz
só, bors
A sült zöldségekhez
2
kápia paprika
2
kisebb cékla
A köleshez
100 g
köles
2 ek
olívaolaj
1 fej
vöröshagyma
só, bors
½ tk füstölt pirospaprika
A fokhagymás tejfölhöz
4 ek
tejföl
1 gerezd
fokhagyma, összezúzva
só, bors
A tálaláshoz
2
tojás
petrezselyem

Elkészítés

A savanyított káposztához összekeverjük az ecetet és a mézet, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a felszeletelt lila káposztát, és minimum 30 percig hagyjuk állni benne.

A kápia paprikákat és az alufóliába csomagolt céklákat egy tepsire rakjuk, és 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Amikor a paprikák héja megégett, egy tálba szedjük őket, és lefedjük. A céklákat összesen 1 órát sütjük, utána hagyjuk kihűlni.

Mindkettőnek lehúzzuk a héját, majd a céklákat kis darabokra vágjuk, a paprikákat pedig rusztikusan összetépkedjük.

A kölest bő sós vízben puhára főzzük, és leszűrjük. Az olívaolajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a füstölt pirospaprikával, végül belekeverjük a kölest.

A fokhagymás tejföl hozzávalóit összekeverjük egy tálban. A tojást közben 8 perc alatt megfőzzük, majd megpucoljuk és félbevágjuk.

Utolsó lépésként az elemeket szépen két tányérra pakoljuk, majd megszórjuk aprított petrezselyemmel.

sült zöldséges superfood bowl
Sült zöldséges superfood bowl

Még több superfood:

Epres-spárgás superfood saláta

Lilla-féle vega superfood bowl

www.streetkitchen.hu

Tudjuk, hogy egy magyaros tálból óriási ziccer kihagyni a kolbász-szalonna kombót, de azért megpróbáljuk mégis egy kicsit egészségesebbre venni a figurát, és megmutatni, hogy hazai „superfoodokkal” is lehet legalább olyan izgalmas kaját összedobni, mint mondjuk amilyenek az avokádós verziók.

Hozzávalók

2 főre
A savanyított káposztához
150 g
lila káposzta
100 ml
almaecet
1 ek
méz
só, bors
A sült zöldségekhez
2
kápia paprika
2
kisebb cékla
A köleshez
100 g
köles
2 ek
olívaolaj
1 fej
vöröshagyma
só, bors
½ tk füstölt pirospaprika
A fokhagymás tejfölhöz
4 ek
tejföl
1 gerezd
fokhagyma, összezúzva
só, bors
A tálaláshoz
2
tojás
petrezselyem

A savanyított káposztához összekeverjük az ecetet és a mézet, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a felszeletelt lila káposztát, és minimum 30 percig hagyjuk állni benne.

A kápia paprikákat és az alufóliába csomagolt céklákat egy tepsire rakjuk, és 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Amikor a paprikák héja megégett, egy tálba szedjük őket, és lefedjük. A céklákat összesen 1 órát sütjük, utána hagyjuk kihűlni.

Mindkettőnek lehúzzuk a héját, majd a céklákat kis darabokra vágjuk, a paprikákat pedig rusztikusan összetépkedjük.

A kölest bő sós vízben puhára főzzük, és leszűrjük. Az olívaolajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a füstölt pirospaprikával, végül belekeverjük a kölest.

A fokhagymás tejföl hozzávalóit összekeverjük egy tálban. A tojást közben 8 perc alatt megfőzzük, majd megpucoljuk és félbevágjuk.

Utolsó lépésként az elemeket szépen két tányérra pakoljuk, majd megszórjuk aprított petrezselyemmel.

sült zöldséges superfood bowl
Sült zöldséges superfood bowl

Még több superfood:

Epres-spárgás superfood saláta

Lilla-féle vega superfood bowl

Ha tetszett a Sült zöldséges superfood bowl receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept