A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 2 ½ kg érett sárgabarack
- 3 db citrom leve
- 4 szál rozmaring
- 2 szál zsálya
- 650 g kristálycukor
A SMART rovat támogatója az
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 2 ½ kg érett sárgabarack
- 3 db citrom leve
- 4 szál rozmaring
- 2 szál zsálya
- 650 g kristálycukor
A sütőben sült baracklekvár elkészítéséhez a barackokat megmossuk, félbevágjuk és kimagozzuk. Ezek után már csak annyi dolgunk van vele, hogy egy magasabb peremű tepsibe szórjuk az alapanyagokat, betesszük a 150 fokra előmelegített sütőbe, és néha megkevergetjük.
Ha elértük a számunkra kellő sűrűséget, még melegen dunsztosüvegbe szedjük, rácsavarjuk a tetejét, a feje tetejére fordítjuk és így hagyjuk kihűlni, aztán mehet a kamrába vagy a hűtőbe. Innentől már csak arra vár, hogy a kedvenc kajánkhoz hozzácsapjuk.
- Elkészítési idő: 4 óra
- Hűtési idő: 60 perc
Ha tetszett a sütőben készült baracklekvár receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!