Hozzávalók
- 1 kg eper
- 500 g befőzőcukor
- 1 tk vaníliaaroma
- 180 g magas kakaótartalmú étcsoki
- 2 tk chilipehely
- 1 csipet őrölt bors
- 1 db citrom leve és reszelt héja
Hozzávalók
- 1 kg eper
- 500 g befőzőcukor
- 1 tk vaníliaaroma
- 180 g magas kakaótartalmú étcsoki
- 2 tk chilipehely
- 1 csipet őrölt bors
- 1 db citrom leve és reszelt héja
A csokis-chilis eperlekvárhoz az epreket kicsumázzuk, félbevágjuk, majd egy nagyobb lábasba tesszük. Hozzászórjuk a befőzőcukrot, beleöntjük a vaníliaaromát és kb. 30 percig főzzük, amíg elkezd besűrűsödni.
Hozzáadjuk a többi alapanyagot, elkeverjük, megvárjuk, amíg feloldódik a csoki, és üvegekbe töltjük a lekvárt. Szorosan rácsavarjuk a tetőket, és fejjel lefelé állítjuk a lekvárosüvegeket 5-10 percig.
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a csokis-chilis eperlekvár recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!