Hozzávalók
- 200 g hónapos retek
- só, bors
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek almaecet
- 2 gerezd fokhagyma
Sütőben sült retek
Hozzávalók
- 200 g hónapos retek
- só, bors
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek almaecet
- 2 gerezd fokhagyma
A sütőben sült retek elkészítéséenk első lépéseként a retkeket megmossuk és mérettől függően felezzük vagy negyedeljük. Tepsibe szórjuk a feldarabolt retkeket és sózzuk, borsozzuk. Az olívaolajat összekeverjük az ecettel és a zúzott fokhagymával, majd a retekre locsoljuk a keveréket. 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
- Elkészítési idő: 5 perc
- Sütési idő: 30 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Nem csak azért szeretjük a tavaszt, mert hosszabbak a nappalok, melegebb az időjárás és csiripelnek a madarak, hanem azért is, mert elkezdenek teremni a szezonális zöldségek. A torma, a medvehagyma és természetesen a retek a veteményszezon hínökei. Ti se maradjatok le ezekről a remek zöldségekről. Ihletőül íme pár retkes recept, amik a húsvéti asztalon is jól mutatnak.
Spárgasaláta fetával, retekkel és ropogós serrano sonkával
Brokkolipesztós tészta csirkével és sült retekkel