Hozzávalók
A szilvaraguhoz
- 350 g szilva
- 50 g cukor
- 30 ml víz
- 1 mk őrölt fahéj
A sziruphoz
- 1 körömnyi gyömbér
- 1 mk szegfűszeg
- 1 db fahéjrúd
- 80 ml víz
- 80 g barna cukor
- 60 ml rum
A rétegezéshez
- 2 db tojás
- 70 g cukor
- 300 g mascarpone
- 1 db vaníliarúd
- 1 kis csomag babapiskóta
Rumos-szilvás pohárkrém
Hozzávalók
A szilvaraguhoz
- 350 g szilva
- 50 g cukor
- 30 ml víz
- 1 mk őrölt fahéj
A sziruphoz
- 1 körömnyi gyömbér
- 1 mk szegfűszeg
- 1 db fahéjrúd
- 80 ml víz
- 80 g barna cukor
- 60 ml rum
A rétegezéshez
- 2 db tojás
- 70 g cukor
- 300 g mascarpone
- 1 db vaníliarúd
- 1 kis csomag babapiskóta
A szilvákat negyedeljük, kiszedjük a magjait, és a cukorral, a vízzel és a fahéjjal kb. 5-8 percig főzzük, hogy kissé összeessenek. A szilvákat kivesszük és félrerakjuk, a maradék léhez pedig hozzáöntjük a szirup hozzávalóit, és 5-6 percig forraljuk, majd kihűtjük.
A krémhez a tojásokat és a cukrot vízgőz fölött felmelegítjük, majd magas fokozaton kihűlésig habosítjuk. Hozzákeverjük a mascarponét és a vaníliarúd kikapart magjait. Poharakba rétegezzük a szirupba mártott babapiskótadarabokat, a szilvákat és a krémet.
Ha tetszett a rumos-szilvás pohárkrém receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!