A tízórai és uzsonna ötletek támogatója a
Hozzávalók
A gofrihoz
- 1 csomag sütőpor
- 400 g liszt
- 10 g só
- 100 g puha vaj
- 3 db tojás
- 500 ml tej
- 150 g vörös cheddar sajt
- olaj a sütő kikenéséhez
Az összeállításhoz
- 125 g sajtkrém
- 2 marék bébispenót
- 3 db paradicsom
- 1 db sárga kaliforniai paprika
- 250 g fehér cheddar sajt
A tízórai és uzsonna ötletek támogatója a
A tízórai és uzsonna ötletek támogatója a
Hozzávalók
A gofrihoz
- 1 csomag sütőpor
- 400 g liszt
- 10 g só
- 100 g puha vaj
- 3 db tojás
- 500 ml tej
- 150 g vörös cheddar sajt
- olaj a sütő kikenéséhez
Az összeállításhoz
- 125 g sajtkrém
- 2 marék bébispenót
- 3 db paradicsom
- 1 db sárga kaliforniai paprika
- 250 g fehér cheddar sajt
A hiperszuper sajtos gofriszendvicshez először a sütőport, a lisztet és a sót összekeverjük egy tálban. Hozzáadjuk a puha, felkockázott vajat, hozzáütjük a tojásokat, hozzáöntjük a tejet és mehet bele a kis lyukú reszelőn lereszelt vörös cheddar is. Csomómentesre keverjük a tésztát, majd 1-1 nagyobb evőkanállal a felmelegített, enyhén kiolajozott gofrisütő mélyedéseibe teszünk a tésztából, és 3-4 perc alatt készre sütjük a gofrikat.
Egy megsült gofrit gazdagon megkenünk a sajtkrémmel, ráteszünk néhány levél bébispenótot, majd egy-két karika paradicsomot, a szeletekre vágott kaliforniai paprikát, reszelünk rá bőven a fehér cheddar sajtból, majd egy másik gofrit ismét megkenünk a sajtkrémmel, és ráhelyezzük a feltétekre, így kapjuk meg az első gofriszendvicsünket. Tegyünk így a többi gofrival is és már csomagolhatjuk is a gyerkőcnek a suliba.
- Előkészítési idő: 15 perc
- Elkészítési idő: 25 perc
- Összesen: 40 perc
Ha tetszett a gofriszendvics receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!