Hozzávalók
A babpogácsához
- 2 ek olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 300 g feketebab konzerv
- 5 db csiperkegomba
- 1/2 csokor petrezselyem
- 30 g zsemlemorzsa
- 1 tojás
- só
- bors
- 1 mk oregano
A mártáshoz
- 100 g tejföl
- pár csepp citromlé
- 2 ek ketchup
- só
- bors
Az összeállításhoz
- 4 db hamburgerzsemle
- 2 marék rukkola
- 4 szelet paradicsom
- 4 szelet lilahagyma
- 4 szelet sajt
Hozzávalók
A babpogácsához
- 2 ek olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 300 g feketebab konzerv
- 5 db csiperkegomba
- 1/2 csokor petrezselyem
- 30 g zsemlemorzsa
- 1 tojás
- só
- bors
- 1 mk oregano
A mártáshoz
- 100 g tejföl
- pár csepp citromlé
- 2 ek ketchup
- só
- bors
Az összeállításhoz
- 4 db hamburgerzsemle
- 2 marék rukkola
- 4 szelet paradicsom
- 4 szelet lilahagyma
- 4 szelet sajt
Az olajon az apróra vágott vörös és fokhagymát lepirítjuk, közben szintén apróra vágjuk a gombafejeket is, majd ez is mehet a hagymákhoz. Sózzuk, borsozzuk, és ha a gomba is kissé összeesett, elzárjuk a serpenyő alatt a lángot. A babkonzervet leszűrjük, majd a babot villával rusztikusra törjük. Mehet hozzá a gombás – hagymás alap, apróra vágott petrezselyem, tojás, zsemlemorzsa és az oregáno is. Alaposan összedolgozzuk, majd 4 részre osztjuk, hamburgepogácsa alakúra formázzuk és sütőpapíros tepsin, 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük őket, és még forrón rádobunk mindegyikre 1-1 szelet sajtot. A mártás hozzávalóit összekeverjük, a hamburgerzsemléket pedig félbevágjuk, és egy száraz serpenyőben lepirítjuk a vágott felüket. A zsemlék aljára jöhet egy kis mártás, rá a hamburgerpogácsa, paradicsom, hagyma, rukkola, majd a zsemlék tetejével zárjuk a sort.
Ha tetszett a vega babpogácsás burger receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!