A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
A kacsamellhez
- 2 ek étolaj
- 1 db kacsamell (250 g/db)
- só
A raguhoz
- 2 ek étolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 cm gyömbér
- ½ db chilipaprika
- 1 fej salottahagyma (70 g/fej)
- 1 szál sárgarépa (150 g/szál)
- 150 ml víz
- ½ db kaliforniai paprika (150 g/db)
- só
- 30 ml szójaszósz
- 20 ml szezámolaj
- 2 ek rizsecet
- 1 ek szezámmag
Az összeállításhoz
- 2 db felezett bagett
- 6 szál koriander
- 40 g mungóbabcsíra
Ázsiai kacsamelles bagett
A szendvicsek és burgerek támogatója a
A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
A kacsamellhez
- 2 ek étolaj
- 1 db kacsamell (250 g/db)
- só
A raguhoz
- 2 ek étolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 cm gyömbér
- ½ db chilipaprika
- 1 fej salottahagyma (70 g/fej)
- 1 szál sárgarépa (150 g/szál)
- 150 ml víz
- ½ db kaliforniai paprika (150 g/db)
- só
- 30 ml szójaszósz
- 20 ml szezámolaj
- 2 ek rizsecet
- 1 ek szezámmag
Az összeállításhoz
- 2 db felezett bagett
- 6 szál koriander
- 40 g mungóbabcsíra
Az ázsiai kacsamelles bagett elkészítéséhez először a kacsamellet készítjük el. Ehhez a kacsamellet megszabadítjuk a bőrétől és vékony szeletekre vágjuk. Füstölésig melegítjük a serpenyőt, beleöntjük az olajat és erős hőfokon, készültségi szinttől függően 1-2 perc alatt elősütjük benne a kacsamellet, amit sütés közben sózunk is. A húsnál tartsuk szem előtt, hogy a végén még kap majd egy kis hőkezelést, tehát ne süssük teljesen a kívánt készültségig.
Az ázsiai kacsamelles bagett raguja:
A raguhoz szintén olajat melegítünk ugyanabban a serpenyőben, hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, a nagyon apró kockákra vágott gyömbért és a karikára vágott chilit, majd közepes vagy kicsit még alacsonyabb hőfokon 1 percig pirítjuk őket. Hozzáadjuk a vékony félkarikára vágott salottahagymát, a julienne-re, vagyis gyufaszálra vágott sárgarépát, és erős hőfokon 1 percig pirítjuk. Felöntjük a megadott vízmennyiség felével (kb. 75 ml-rel) és nagyon erős hőfokon addig hőkezeljük a zöldségeket, amíg a víz el nem párolog, ez kb. 1 perc.
Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott kaliforniai paprikát, visszarakjuk a serpenyőbe a kacsamellet, sózzuk és felöntjük a maradék vízzel. Hozzáadjuk a szójaszószt, a szezámolajat, a rizsecetet, megszórjuk a szezámmaggal, az egészet átkeverjük, egyet forralunk rajta és összeállítjuk a szendvicset. Ehhez a bagetteket félbevágjuk, belepakoljuk a ragut, aminek a tetejére tesszük a koriandert és a mungóbabcsírát, végül pedig jöhet a bagett másik fele.
- Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett az ázsiai kacsamelles bagett receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!