A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
A húspogácsához
- 500 g darált marhahús
- 30 g marhacsontvelő
- ½ fej vöröshagyma (120 g/fej)
- só, bors
- 4 szelet cheddar sajt
A szószhoz
- 0.25 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 1 tk mustár
- 2 ek majonéz
- 1 tk kristálycukor
- 1 csipet kurkuma
- 1 ek csemegeuborka-lé
Az összeállításhoz
- ½ fej salottahagyma
- ½ fej lila hagyma (100 g/fej)
- 2 db csemegeuborka
- 1 db paradicsom (90 g/db)
- 4 levél jégsaláta
- 2 db hamburgerzsemle
- 1 ek vaj
Dupla sajtos smashed burger
A szendvicsek és burgerek támogatója a
A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
A húspogácsához
- 500 g darált marhahús
- 30 g marhacsontvelő
- ½ fej vöröshagyma (120 g/fej)
- só, bors
- 4 szelet cheddar sajt
A szószhoz
- 0.25 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 1 tk mustár
- 2 ek majonéz
- 1 tk kristálycukor
- 1 csipet kurkuma
- 1 ek csemegeuborka-lé
Az összeállításhoz
- ½ fej salottahagyma
- ½ fej lila hagyma (100 g/fej)
- 2 db csemegeuborka
- 1 db paradicsom (90 g/db)
- 4 levél jégsaláta
- 2 db hamburgerzsemle
- 1 ek vaj
A húspogácsához a darált húst összegyúrjuk a csontvelővel, és 4 egyforma gombócot formázunk a masszából, majd félretesszük ezeket.
A szószhoz a vöröshagymát kis lyukú reszelőn lereszeljük, és alaposan összekeverjük a mustárral, majonézzel, cukorral, kurkumával és uborkalével.
A salottahagymát apró kockákra vágjuk, a lila hagymát, a csemegeuborkát és a paradicsomot pedig felszeleteljük.
A hússütés előtt a fél fej vöröshagymát egy mandolin segítségével vékony szeletekre vágjuk. A kigombócolt húst egy forró, tapadásmentes serpenyőbe rakjuk, és a tetejére teszünk egy adag vékonyra szelt hagymát. Egy enyhén beolajozott húspréselővel alaposan lenyomjuk, majd sózzuk és borsozzuk. Ha az egyik oldala már jól megpirult, megfordítjuk, a másik oldalát is sózzuk, borsozzuk és kicsit lepréseljük. Rárakunk a húspogácsára egy szelet sajtot, löttyintünk a serpenyőbe egy kevés vizet és lefedjük, hogy a keletkező gőzben gyorsan ráolvadjon a sajt.
Mikor az összes húspogival megvagyunk, a burgerbucikat kettévágjuk, megvajazzuk és egy közepesen forró serpenyőben megpirítjuk.
Jöhet is a smashed burgerek összeállítása: a zsemle aljára kenünk egy adag szószt, erre jöhetnek a salátalevelek és a lilahagyma-karikák. Ráhelyezünk két húspogácsát, egy kevés salottahagymát, pár szelet paradicsomot és csemegeuborkát, majd egy újabb adag szószt kanalazunk rá. Végül lezárjuk a zsemle tetejével, és kész is a home-made dupla sajtos smashed burger.
- Elkészítési idő: 1 óra
Ha tetszett a dupla sajtos smashed burger recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!