Hozzávalók
- 4 szelet halloumi sajt
- 4 levél szívsaláta
- 2 szelet paradicsom
- 2 db hamburgerzsemle
- olívaolaj
Avokádós öntet
- 1 db avokádó
- só, bors
- ½ db citrom leve
- 2 ek tejföl
- 1 csokor friss koriander
A marinált padlizsánhoz
- 1 db nagyobb padlizsán fele
- só, bors
- 1 ág rozmaring
- 3 - 4 csepp citromlé
- 1 - 2 ek almaecet
- 3 - 4 ek olívaolaj
- 1 fej lila hagyma
Hozzávalók
- 4 szelet halloumi sajt
- 4 levél szívsaláta
- 2 szelet paradicsom
- 2 db hamburgerzsemle
- olívaolaj
Avokádós öntet
- 1 db avokádó
- só, bors
- ½ db citrom leve
- 2 ek tejföl
- 1 csokor friss koriander
A marinált padlizsánhoz
- 1 db nagyobb padlizsán fele
- só, bors
- 1 ág rozmaring
- 3 - 4 csepp citromlé
- 1 - 2 ek almaecet
- 3 - 4 ek olívaolaj
- 1 fej lila hagyma
Egy száraz grillserpenyőben megpirítjuk a fél-egy cm vastagra vágott, enyhén sózott padlizsánszeleteket, majd kiszedjük egy tálba. Meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a rozmaringlevelekkel, rálocsoljuk a citromlevet és az ecetet, és rádobjuk a fél főre vágott lila hagymát is. Picit visszarakjuk a serpenyőbe, és ha rottyant egyet, elzárjuk.
Az avokádós öntethez az avokádót egy tálban szétnyomkodjuk, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk a citromlével, és a tejföllel és az apróra vágott korianderrel alaposan összekeverjük.
Abban a serpenyőben, amiben a padlizsánt pirítottuk, megsütjük a halloumiszeleteket is, majd ha megpirultak, meglocsoljuk egy kis olívaolajjal, és kiszedjük.
A serepnyőben megpirítjuk az elfelezett bucikat a vágott felükkel lefelé, a paradicsomot pedig felszeleteljük.
Ezután összeállítjuk a burgert: a pirított zsemle aljára rakunk 2 evőkanálnyi avokádós szószt, erre jöhet 1 szelet halloumi, ezután pár darab marinált padlizsán, majd egy újabb szelet sajt, egy kevés szívsali, és egy szelet paradicsommal fejezzük be. Végül jön még rá egy kevés mártás és a buci teteje.
Ha tetszett a halloumis vega burger receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!