Hozzávalók
- 40 g vaj
- 25 g liszt
- 400 ml meleg tej
- 100 g reszelt parmezán
- 1 db tojássárgája
- só, bors
- 4 szelet fehér szendvicskenyér
- 250 g pulykamell
- 8 szelet bacon ropogósra sütve
- 2 db szilvaparadicsom
- szerecsendió
- cayenne bors
Kentucky Hot Brown szendvics
Hozzávalók
- 40 g vaj
- 25 g liszt
- 400 ml meleg tej
- 100 g reszelt parmezán
- 1 db tojássárgája
- só, bors
- 4 szelet fehér szendvicskenyér
- 250 g pulykamell
- 8 szelet bacon ropogósra sütve
- 2 db szilvaparadicsom
- szerecsendió
- cayenne bors
A sütőben egy serpenyőben megsütjük meg a pulykamellet 180 fok 35-45 perc alatt, sózzuk, borsozzuk és szeleteljük kb. 0,5 centi vastag szeletekre. A vajat közepes láng fölött megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet és folyamatosan habverővel keverjük, amíg homogén állagú nem lesz. Ekkor mehet hozzá a tej, lassan és fokozatosan adagolva. Sózzuk és borsozzuk. Csökkentjük a hőt a serpenyő alatt és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik a mártás. Ez kb. 4-5 perc, forralni nem szabad. Belekeverjük a parmezán nagy részét és a tojássárgáját is. A sütőt előmelegítjük 200-220 fokra. Betesszük a kenyereket egy serpenyőbe vagy kisebb tepsibe, mehet rá jó adag pulykahús és brutális adag mártás, paradicsomkarika és még némi parmezán is. Kb. 2-3 percig kell sütni, amíg aranybarna nem lesz. Minden szendvics tetejére mehet egy szelet ropogósra sütött bacon és paradicsom is.