Hirdetés

Ricottás-áfonyalekváros bagett szárított sonkával

Hozzávalók

4
főre (előételként)
+
8 szelet bagett
2 ek vaj
8 szelet pármai sonka (vagy San Daniele vagy prosciutto crudo)
100 g ricotta
3 - 4 ek áfonyalekvár
1 db bio citrom
bors
Hirdetés

Ricottás-áfonyalekváros bagett szárított sonkával

Egy falat Itália nagyjából 5 perc alatt. Látványos és szuper finom, a nyári borozások kötelező kiegészítője. Na meg persze az összes többi évszakban király!
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre (előételként)
+
8 szelet bagett
2 ek vaj
8 szelet pármai sonka (vagy San Daniele vagy prosciutto crudo)
100 g ricotta
3 - 4 ek áfonyalekvár
1 db bio citrom
bors

A vajat közepes lángon egy serpenyőben felolvasztjuk, és a bagettszeletek mindkét oldalát megpirítjuk. Néhány percig hagyjuk hűlni, majd minden szeletet megkenünk ricottával, és kisebb adagokban teszünk a tetejére a lekvárból is.

A ricottás-áfonyalekváros bagett tálalása

Ráreszeljük a citrom héját, jöhet a sonka és egy jó adag frissen őrölt feketebors minden falatka tetejére.

A ricottás-áfonyalekváros bagett tálalása

Ha tetszett a ricottás-áfonyalekváros bagett receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások