A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
A vegán sajtszószhoz
- 2 ek margarin
- 3 gerezd fokhagyma
- 8 - 10 ág kakukkfű
- 2 ek finomliszt
- 350 ml növényi tej
- 1 tk kurkuma
- só, bors
- 100 g vegán reszeltsajt-alternatíva
- 12 - 14 db savanyított jalapenokarika
A tofuhoz
- 80 ml szójaszósz
- 2 ek keményítő
- 1 ek étolaj
- 2 tk fokhagyma-granulátum
- 2 tk agávészirup
- 2 ek paradicsompüré
- 2 tk füstölt paprika
- bors
- 500 g tofu
A hagymakarikához
- 120 g finomliszt
- só
- 150 ml víz
- 2 fej vöröshagyma (100 g/fej)
- 50 g panko morzsa
- bő étolaj a sütéshez
A tejfölös szószhoz
- 200 ml vegaföl
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ csokor snidling
- 2 tk füstölt fűszerpaprika
- 1 db citrom leve
- só, bors
Az összeállításhoz
- 4 db burgerbuci
- 40 g madársaláta
- 2 db paradicsom (90 g/db)
A szendvicsek és burgerek támogatója a
A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
A vegán sajtszószhoz
- 2 ek margarin
- 3 gerezd fokhagyma
- 8 - 10 ág kakukkfű
- 2 ek finomliszt
- 350 ml növényi tej
- 1 tk kurkuma
- só, bors
- 100 g vegán reszeltsajt-alternatíva
- 12 - 14 db savanyított jalapenokarika
A tofuhoz
- 80 ml szójaszósz
- 2 ek keményítő
- 1 ek étolaj
- 2 tk fokhagyma-granulátum
- 2 tk agávészirup
- 2 ek paradicsompüré
- 2 tk füstölt paprika
- bors
- 500 g tofu
A hagymakarikához
- 120 g finomliszt
- só
- 150 ml víz
- 2 fej vöröshagyma (100 g/fej)
- 50 g panko morzsa
- bő étolaj a sütéshez
A tejfölös szószhoz
- 200 ml vegaföl
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ csokor snidling
- 2 tk füstölt fűszerpaprika
- 1 db citrom leve
- só, bors
Az összeállításhoz
- 4 db burgerbuci
- 40 g madársaláta
- 2 db paradicsom (90 g/db)
A pikáns tofuburger elkészítését a vegán sajtszósszal kezdjük. Ehhez egy lábasban felolvasztjuk a margarint, ebbe beledobjuk a felaprított fokhagymát, illetve a kakukkfűágakat, és egy aromatizált olvasztott margarint készítünk. 4-5 percig összemelegítjük az alapanyagokat, amíg a fokhagymák szép aranybarnák lesznek. Ekkor kivesszük belőle a kakukkfűágakat, majd mehet bele a liszt. Habverővel csomómentesre keverjük, és felöntjük a tejjel. Mehet bele a kurkuma, só és bors, majd kikeverjük és felforraljuk, miközben folyamatosan kevergetjük, hogy ne égjen le.
Mikor kissé besűrűsödött, hozzáadjuk a vegán sajtot és beleolvasztjuk. Félrerakjuk, majd mikor kicsit hűlt, hozzáadjuk a felaprított jalapenót és elkeverjük. Ha tálalásig nagyon besűrűsödne, újramelegítjük és adhatunk hozzá még egy kevés növényi tejet is.
A tofu bepácolása:
A tofuhoz kikeverjük a pácot. Mehet egy tálba a tofun kívül minden összetevő, majd alaposan kikeverjük egy habverővel. A tofut kettévágjuk, hogy vékonyabb téglalapokat kapjunk, majd bepácoljuk a szószba és 1-2 órára félrerakjuk pihenni.
A hagymakarika sütése:
A hagymakarikához a lisztet kikeverjük sóval és vízzel, majd a hagymákat ujjnyi vastag karikákra vágjuk. Kivesszük a karikák közepét, megforgatjuk a palacsintatésztában, majd a panko morzsában, és forró olajban, közepes lángon 3-4 perc alatt kisütjük, így a hagyma is rendesen átsül, nem csak a külseje lesz szép aranybarna. Papírtörlőre szedjük és megsózzuk.
A tejfölös szószhoz a vegafölt kikeverjük a reszelt fokhagymával, a felaprított snidlinggel és a többi hozzávalóval.
A pácolt tofuszeleteket oldalanként 1 perc alatt készre sütjük a grillen, és már csak az összeállítás van hátra.
A tofuburger összeállítása:
A burgerbucikat félbevágva meggrillezzük, az alját megkenjük a tejfölös szósszal, mehet rá madársali, egy grillezett tofu, két szelet paradicsom, majd a vegán sajtszósz és a buci teteje. Átszúrjuk egy késsel vagy pálcikával, és erre húzzuk a hagymakarikát. Majd megpróbáljuk úgy megenni, hogy ne legyünk tetőtől talpig sajtszószosak! 😀
- Elkészítési idő: 45 perc
- Pácolási idő: 1-2 óra
Ha tetszett a ropogós tofuburger receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!