Hozzávalók
- 200 g füstölt kolbász
- 2 tk mustár
- 60 g sajtkrém
- 30 g vaj
- 1 mk fokhagymapor
- 1 csomag tönkölybúzás bolti leveles tészta (270 g-os kiszerelés)
- 1 db tojás
- 1 ek szezámmag
Hozzávalók
- 200 g füstölt kolbász
- 2 tk mustár
- 60 g sajtkrém
- 30 g vaj
- 1 mk fokhagymapor
- 1 csomag tönkölybúzás bolti leveles tészta (270 g-os kiszerelés)
- 1 db tojás
- 1 ek szezámmag
A partifalatkák elkészítéséhez a kolbászt megpucoljuk, és egy konyhai aprítógépbe tesszük a mustárral, a sajtkrémmel, a vajjal és a fokhagymaporral együtt, majd az egészet krémesre zúzzuk. Nem kizárt, hogy egy kanállal le kell majd nyomkodni a krémet az aprító aljába, ha esetleg feltapadna az oldalára. A kész krémet egy habzsákba töltjük.
A tésztát kitekerjük és a habzsák segítségével két csíkot húzunk a szélétől 1 centire, majd egyet tekerünk rajta, hogy a tészta körbeölelje a krémet. A feltekert részt egy kés segítségével levágjuk. Egy vékony, palacsintához hasonló rudat kell kapnunk. Ismét teszünk a tészta szélétől egy centire két vékony csíkot, és megismételjük a hajtást.
Amikor az összes tésztát betöltöttük, a rudakból 2-3 centis kis darabokat vágunk, majd egy sütőpapírral borított tepsire sorakoztatjuk őket. Úgy helyezzük a tepsire a kis hasékat, hogy a hajtás alul legyen, így nem fognak kinyílni sütés közben. A tetejüket megkenjük enyhén felvert tojással és megszórjuk kevés szezámmaggal. 200 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt készre sütjük.
- Elkészítési idő: 15 perc
- Sütési idő: 12 perc
Ha tetszett a partifalatkák receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több menő partikaját keresel? Próbáld ki ezeket is.
Sajtos rúd – jobb, mint a klasszikus