Hirdetés

A legegyszerűbb gorgonzolás penne pirított dióval

Hozzávalók

2
300 g penne tészta
300 g gorgonzola
4 gerezd fokhagyma
300 ml tejszín
2 marék friss spenót
só, bors
3 ek olívaolaj
1 marék dió
Hirdetés

A legegyszerűbb gorgonzolás penne pirított dióval

Ez a recept is pont olyan, hogy amíg megfő a tészta, addig simán elkészül a mártás is hozzá. :D Sajtimádóknak kötelező elkészíteni legalább egyszer, ha nem többször. :P
Hirdetés

Hozzávalók

2
300 g penne tészta
300 g gorgonzola
4 gerezd fokhagyma
300 ml tejszín
2 marék friss spenót
só, bors
3 ek olívaolaj
1 marék dió

A tésztát sós vízben kifőzzük. Egy száraz serpenyőben megpirítjuk a diót, kivesszük, félrerakjuk. Ugyanebben a serpenyőben az olívaolajon 1-2 perc alatt megpirítjuk a felszeletelt fokhagymát. Rádobjuk a spenótot, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a tejszínnel, és picit beforraljuk.

Beletépkedjük a gorgonzolát (egy keveset hagyunk a tetejére díszítésnek), majd ezzel is 2-3 percig alacsony lángon rotyogtatjuk. Beletesszük a kifőtt tésztát, összeforgatjuk és a dióval, maradék sajttal megszórva tálaljuk.  
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások