Hozzávalók
- 250 g tagliatelle
- 500 g csirkemell
- 300 ml tejszín
- 50 g parmezán
- só, bors
- 3 ek olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 kis csokor friss petrezselyem
Hozzávalók
- 250 g tagliatelle
- 500 g csirkemell
- 300 ml tejszín
- 50 g parmezán
- só, bors
- 3 ek olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 kis csokor friss petrezselyem
A tésztát sós vízben al dentére főzzük, leszűrjük. Egy serpenyőben az olívaolajon megpirítjuk a felszeletelt, sózott, borsozott csirkemellet és kivesszük. A visszamaradt zsiradékba belenyomjuk a fokhagymákat, elkeverjük, felöntjük a tejszínnel és lassú tűzön felforraljuk. Közben belereszeljük a parmezánt is és amikor már szép mártássá állt össze, akkor adjuk hozzá a tésztát és a felaprított petrezselymet. A sült csirkemellel tálaljuk.