Hozzávalók
- 500 g bolti gnocchi
- só
- 3 ek olívaolaj
- 50 g vaj
- 1 mk durvára őrölt bors + 1 csipet a tálaláshoz
- 150 ml tésztafőző víz
- 40 g darált kemény sajt + 20 g a tálaláshoz
Hozzávalók
- 500 g bolti gnocchi
- só
- 3 ek olívaolaj
- 50 g vaj
- 1 mk durvára őrölt bors + 1 csipet a tálaláshoz
- 150 ml tésztafőző víz
- 40 g darált kemény sajt + 20 g a tálaláshoz
A gnocchit enyhén sós, bő, lobogó vízben 2 perc alatt kifőzzük, majd leszűrjük úgy, hogy a főzővízből megtartunk egy keveset. Az olívaolajat és a vaj felét a borssal együtt közepesen forró tapadásmentes serpenyőben 1 perc alatt összemelegítjük, hogy a bors kiadja az aromáját. Ügyeljünk rá, hogy a vaj ne égjen meg.
Hozzáadjuk a kifőtt tésztát, felöntjük a főzővízzel és beletesszük a maradék vajat, a sajtot, majd 2-3 perc alatt kissé összefőzzük, lepirítjuk. Tányérba szedjük a tésztát, végül megszórjuk borssal és darált sajttal.
Elkészítési idő: 10 perc
Ha tetszett a cacio e pepe gnocchi receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Egy jó gnocchi sose rossz! Ezek a receptek is ezt bizonyítják:
Tejszínes-kolbászos-medvehagymás gnocchi
Kacsamell gnocchival és lilakáposzta-chutney-val
Hagymás-baconös-tejszínes gnocchi