Hirdetés

Caprese tarhonya rizottó

Hozzávalók

4
főre
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
100 ml fehérbor
300 g tarhonya
só, bors
3 ek olívaolaj
100 g bivalymozzarella
1 l alaplé
2 tk sűrített paradicsom
200 g passata (passzírozott paradicsom)
1 nagy csokor friss bazsalikom
150 g koktélparadicsom
80 g vaj
50 g parmezán
Hirdetés

Caprese tarhonya rizottó

Az olaszoknál a tarhonyát fregolának hívják, ami kb. 2-3-szorosa a mi jó öreg tarhonyának. Ezért ne is áldozzatok ennyi pénzt erre az amúgy zseniális tésztafajtára, hanem használjátok nyugodtan a sajátunkat és főzzétek meg ezt a jó kis “rizottó” szerűséget belőle! :P
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
100 ml fehérbor
300 g tarhonya
só, bors
3 ek olívaolaj
100 g bivalymozzarella
1 l alaplé
2 tk sűrített paradicsom
200 g passata (passzírozott paradicsom)
1 nagy csokor friss bazsalikom
150 g koktélparadicsom
80 g vaj
50 g parmezán

2 evőkanál olajon egy serpenyőben lepirítjuk a félbevágott koktélparit és kiszedjük, félrerakjuk. Ugyanebben a serpenyőbe belerakjuk a maradék olajat és lepirítjuk a tarhonyát annyira, hogy enyhén barna színt kapjon. Ezután mehet rá a felaprított vöröshagyma és fokhagyma. Ha üvegesre párolódtak, rátesszük a paradicsompürét, 2 percig pirítjuk és felöntjük a borral, majd levesszük a lángot. Folyamatos kevergetés mellett, 4-5 részletben hozzáadjuk az alaplevet, mintha rizottót készítenénk. Kb. a felénél öntjük rá a passatát. Ha elfogyott a folyadék, elzárjuk. Belekeverjük a vajat, a reszelt parmezánt és a friss bazsalikomot. Tányérba szedjük, a pirított koktélparival és a mozzarellával tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások