Hozzávalók
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 ml fehérbor
- 300 g tarhonya
- só, bors
- 3 ek olívaolaj
- 100 g bivalymozzarella
- 1 l alaplé
- 2 tk sűrített paradicsom
- 200 g passata (passzírozott paradicsom)
- 1 nagy csokor friss bazsalikom
- 150 g koktélparadicsom
- 80 g vaj
- 50 g parmezán
Hozzávalók
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 ml fehérbor
- 300 g tarhonya
- só, bors
- 3 ek olívaolaj
- 100 g bivalymozzarella
- 1 l alaplé
- 2 tk sűrített paradicsom
- 200 g passata (passzírozott paradicsom)
- 1 nagy csokor friss bazsalikom
- 150 g koktélparadicsom
- 80 g vaj
- 50 g parmezán
2 evőkanál olajon egy serpenyőben lepirítjuk a félbevágott koktélparit és kiszedjük, félrerakjuk. Ugyanebben a serpenyőbe belerakjuk a maradék olajat és lepirítjuk a tarhonyát annyira, hogy enyhén barna színt kapjon. Ezután mehet rá a felaprított vöröshagyma és fokhagyma. Ha üvegesre párolódtak, rátesszük a paradicsompürét, 2 percig pirítjuk és felöntjük a borral, majd levesszük a lángot. Folyamatos kevergetés mellett, 4-5 részletben hozzáadjuk az alaplevet, mintha rizottót készítenénk. Kb. a felénél öntjük rá a passatát. Ha elfogyott a folyadék, elzárjuk. Belekeverjük a vajat, a reszelt parmezánt és a friss bazsalikomot. Tányérba szedjük, a pirított koktélparival és a mozzarellával tálaljuk.